• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA SKUPŠTINA PJEVAČKOG ZBORA ‘LIRA’

Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, najmanja je, ali izuzetno aktivna udruga na području općine Lipovljani. Svakom događaju u Lipovljanima članovi ‘Lire’ daju svečani ton, izvodeći bar himnu, na početku svečanosti. No, često zapjevaju i niz drugih svečanih pjesama na tim događajima, što je i bit njihovog postojanja. Nastupaju na zajedničkim koncertima u Hrvatskoj, povremeno i u inozemstvu.

                Svaki mjesec članovi ‘Lire’, u prosjeku, bar dva puta nastupaju, a svakog ponedjeljka održavaju se probe, sve pod vođenjem profesora glazbe Franje Rodića. Lepeza njihovih nastupa tijekom prošle godine bila je od nastupa u zagrebačkoj katedrali, početkom siječnja 2016. do organizacije i nastupa na Adventskom koncertu u Lipovljanima, sredinom prosinca prošle godine.

                Na redovnoj godišnjoj Skupštini, održanoj u utorak, 28. veljače, o prošlogodišnjim nastupima, izvješće je podnijela Nevenka Zorić, predsjednica MPZ ‘Lire’. Izvješće o financijskom poslovanju je podnio blagajnik Robert Ivanec. Ukupni prihod u prošloj godini ostvarili su u iznosu od 7.413 kuna, od čega iz općinskog proračuna Općine Lipovljani 5 tisuća kuna. Ukupni rashod imali su u visini 5.800 kuna.

                Na Skupštini je od 16 članova bilo prisutno njih 10, a izvješća su prihvaćena jednoglasno. Nekoliko članova je tijekom prošle godine odustalo od pjevanja. No, to ostale pjevače nije obeshrabrilo i ove godine, krajem lipnja žele svečano obilježiti 20. obljetnicu postojanja i djelovanja. Iznesen je plan i ostalih nastupa, među kojima je i gostovanje u Slovačkoj, zajedno s Maticom slovačkom općine Lipovljani.

Predloženi plan rada za 2017. godinu članovi su također usvojili, kao i financijski plan koji bi ove godine trebao biti znatno veći, značajnih 32.680 kuna.

                Skupština je završila izborom Marka Brebrića u Upravni odbor ‘Lire’, umjesto odustale članice Mirjane Jansky, te čestitkama i zahvalama za suradnju ostalih prisutnih predstavnika udruga u kulturi općine Lipovljani. Za dobru suradnju su zahvalili Ivan Semenjuk, predsjednik Kulturno-prosvjetnog društva Ukrajinaca ‘Karpati’, i novoizabrani predsjednik Češke besede općine Lipovljani, Marijan Kadliček. Čestitkama za odlične nastupe pridružio se i Tomislav Lukšć, zamjenik načelnika općine Lipovljani, koji je zahvalio svim članovima ‘Lire’ za česte i vrlo lijepe nastupe u Lipovljanima tijekom godine, i za sudjelovanje u programima koje priprema Općina Lipovljani.

                Pjevači ‘Lire’ i njihovi gosti nakon Skupštine nastavili su se družiti na prigodnom domjenku, razgovarajući o obilježavanju 20. obljetnice mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content