• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PJESMOM I GLAZBOM DARIVALI NAM RADOST BOŽIĆA

Tradicionalni koncert, uoči Božića, svih udruga u kulturi općine Lipovljani, ove je godine održan u nedjelju, 18. prosinca, a gledala ga je puna dvorana posjetitelja lipovljanskog Društvenog doma. Organizaciju koncerta nosio je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, a program je vodila Klara Ćosić, članica KUD-a ‘Lipa’.

                Adventski koncert u Lipovljanima, kako bi kroz pjesmu i glazbu još jače otvorili dušu rođenju Božića, s dvije božićne pjesme otvorio je MPZ ‘Lira’. Nastavio ga je zbor umirovljenika općine Lipovljani ‘Perunike’, a nakon njih nastupio je ponovo MPZ ‘Lira’, sa slovačkim božićnim pjesmama.  

                Na Adventskom koncertu, izvodeći božićne pjesme, još su nastupili tamburaši KUD-a ‘Lipa’, pjevačka skupina Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ‘Karpati’, Ženska pjevačka skupina ‘Lepeze’ Češke besede općine Lipovljani, te mladi talenti okupljeni u pjevačkoj skupini ‘Veritas’.

                Pri kraju koncerta svim izvođačima, za nesebičan rad tijekom godine zahvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a svim posjetiteljima, ali i svim stanovnicima općine Lipovljani zaželio je vesele i sretne blagdane i uspješnu novu, 2017. godinu.

                Ovogodišnji božićni koncert u Lipovljanima završio je zajedničkom pjesmom svih izvođača. Pjevala se ‘Tiha noć …’ na hrvatskom, češkom, ukrajinskom i slovačkom jeziku.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content