• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SJEĆANJE NA POČETAK OSLOBOĐENJA NOVLJANSKOG PODRUČJA I POGINULE BRANITELJE NA TROKUTU

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika i Željko Pogačić, predsjednik lipovljanskog ogranka Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata, položili su GEDSC DIGITAL CAMERAvijenac i upalili svijeću za sve poginule hrvatske branitelje na novljanskom ratištu, stradale u obrambenim i oslobodilačkim akcijama u jesen 1991. godine. Komemoracija poginulim braniteljima i sjećanje na početak oslobodilačke akcije od prije točno 25 godina, održana je u subotu, 29. listopada na Trokutu.

GEDSC DIGITAL CAMERAIzaslanstvo općine Lipovljani, jedno je od 50-tak izaslanstava koja su položila cvijeće i upalila svijeće za poginule branitelje, tijekom komemorativne svečanosti kod spomenika sjećanja na stradale branitelje. Branitelji s područja općine Lipovljani, i sami su sudjelovali u obrambenim i oslobodilačkim akcijama na novljanskom ratištu u jesen 1991. godine, a stožer vojnih operacija i logistička podrška tada su se nalazili u Lipovljanima. Na te dane, tijekom komemorativne svečanosti, prisjetio se i Rudi Stipčić, ratni GEDSC DIGITAL CAMERAzapovjednik stožera Operativne grupe Posavina, koja je i pokrenula oslobodilačke akcije na novljanskom ratištu.

GEDSC DIGITAL CAMERAOsim polaganja vijenaca i sjećanja na stradale branitelje i ratna događanja od prije 25 godina na ovom području, komemorativna svečanost započela je koncelebriranom svetom misom koju je vodio Antun Škvorčević, požeški biskup, a sudjelovali su svećenici Novljanskog i Lipičkog dekanata, među njima i Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe. Komemorativnoj svečanosti na Trokutu bili su prisutni mnogobrojni veterani domovinskog rata, i članovi njihovih obitelji, iz vojnih postrojbi koji su sudjelovale u obrani Hrvatske u jesen 1991. godine, te mnogobrojni uzvanici, predstavnici Županija, zatim Ministar branitelja, Tomo Medved, te izaslanik Predsjednice RH, Ante Deur.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content