• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U ZAJEDNIČKOJ TIJELOVSKOJ PROCESIJI SUDJELOVAO VELIK BROJ VJERNIKA

Zajedničko misno slavlje, a nakon toga i vjernička procesija s nošenjem Presvetog, vjernika rimokatoličke i grkokatoličke župne zajednice sa sjedištem u Lipovljanima, i ove godine tradicionalno je održana na Tijelovo, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAu četvrtak, 26. svibnja. Misno slavlje i procesiju vodili su župnici Tomislav Pavlović i Igor Grahovac -Fedešin.

Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Josipa, otac Igor Grahovac-Fedešin, župnik župe sv. Ane, naglasio je da ga raduje zajednička vjernička procesija kojom svaki vjernik svjedoči pripadnost svojoj vjeri i Kristu, pa je pozvao da tako bude i ubuduće.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nakon održane svete mise, tijelovska procesija, koja slavi sv. tijelo Kristovo, krenula je iz župne crkve sv. Josipa, prema župnoj  crkvi sv. Ane, u kojoj se je prvi puta zastavila postaja procesije. Nakon upućenih molitvi, procesija je ulicom Josipa Kozarca došla do druge sjenice gdje se, također molilo.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADugačka kolona vjernika, predvođena križem i crkvenim barjacima, potom je glavnom ulicom došla u park, gdje je pripremljena treća sjednica, da bi vjerska procesija kroz centar Lipovljana završila ponovnim dolaskom u župnu crkvu sv. Josipa.

Čitanje odlomaka Svetog pisma, molitve, pjesme i klanjanje, uz nošenje Presvetog, obilježava Tijelovsku procesiju.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Tako je bilo i ove godine, na Tijelovskoj procesiji u Lipovljanima u koju se je uključio iznimno veliki broj vjernika. Put procesije obilježile su i djevojčice koje su neumorno, cijelim putem, iz svojih košarica bacale latice ruža.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAZajedničkom molitvom na kraju misnog slavlja i Tijelovske procesije, u župnoj crkvi sv. Josipa, odakle su i krenuli na procesiju, vjernici lipovljanskog područja još jednom su potvrdili zajedništvo u vjeri i pripadnost istom Bogu, na čemu im je zahvalio župnik Tomislav Pavlović.

 

 

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content