• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODLIČNI REZULTATI RADA S NAJMLAĐIM NOGOMETAŠIMA ‘SLAVONCA’

Nogometni klub ‘Slavonac’ iz Lipovljana u trenutnoj natjecateljskoj sezoni ima 6 ekipa, od najmlađih ‘prstića’, koji još ni u školu nisu krenuli, do najstarijih veterana, nekadašnjih igrača prve momčadi. Dok starije ekipe, na čelu sa onom najvažnijom, seniorskom, trese kriza kadrova, nedostatka igrača, a samim time i kriza rezultata, najmlađe ekipe su vrlo uspješne, posebno mlađi i stariji pioniri.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATo dokazuje da Nogometni klub ‘Slavonac’ ima zavidnu budućnost igranja s domaćim, vlastitim igračima, ali ne trenutnu, nego dugoročnu, koja će se pokazati tek za nekoliko godina. Za sada se čelnici kluba, a posebno roditelji, mogu radovati vrlo uspješnom radu i postignutim rezultatima najmlađih, lipovljanskih nogometaša.

Nakon uočenog problema u radu s djecom zainteresiranom za igranje nogometa, pripremljen je dobar program rada, a s organiziranim radom, u suradnji s osnovnom školom, vrtićom i općinom Lipovljani, krenulo se 16. siječnja ove godine. Odaziv djece na poziv da treniraju nogomet, vrlo je dobar, jer na treninzima i utakmicama sudjeluje preko 50 prstića, limača i pionira. Ozbiljan rad s najmlađima preuzeo je Robert Mladić iz Kraljeve Velike u svojstvu koordinatora trenera, zaljubljenik u nogomet i rad s najmlađim ekipama. Okupljaju se dva puta tjedno na treninzima, na kojima se ozbiljno vježba i radi, uz dolaske na utakmice.

Sav rad prate i podržavaju roditelji, koji prema svojim mogućnostima ekipe prevoze na utakmice, kupuju dio opreme, i stalna su podrška treneru, klubu i najmlađim nogometašima. Podršku je dala i Općina Lipovljani, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAproračunskim sredstvima, a uskoro se očekuje i potpisivanje sponzorskog Ugovora sa INA-om, oko opremanja najmlađih nogometaša. Posebno je zadovoljstvo na utakmicama, koje sa zanimanjem prate roditelji, nakon čega se zajedno s djecom raduju ostvarenim rezultatima. Pri kraju proljetnog djela natjecanja, lipovljanski najmlađi nogometaši u vrhu su svojih liga, što je rezultat upornog rada, ali nije najvažniji cilj u ovoj etapi rada s djecom. Druge ekipe na nivou Nogometnog saveza su različite, jer se s nekima radi, a s nekima ne, ali većina klubova ih ima kako bi zadržali status prve ekipe u natjecanju. Zato su i rezultati s tim ekipama različiti, ali uglavnom igrači ‘Slavonaca’ imaju pobjednički skor.

Nakon odličnih rezultata u pola godine rada, želja je da se ekipe prstića, limača, mlađih i starijih pionira NK ‘Slavonac’ uključe u natjecanje na nivou županijske lige. To bi donijelo kvalitetnije protivnike, i bio bi bolji pokazatelj stalnog rada i treninga. Za to bi se trebali još pojačati strukom, školovanim trenerima, i još omasoviti bazu igrača.

Pozivaju se roditelji, da uključe svoju djecu u rad nogometnog kluba ‘Slavonac’ jer sport kod mladim ima važnu ulogu u njihovom razvoju i odgoju. Posebno se taj poziv odnosi na djecu od 6 do 14 godina, koji ozbiljno žele trenirati nogometnu vještinu.

Na jednoj od posljednjih utakmica proljetne prvenstvene sezone, mladi nogometaši ‘Slavonca’ pobijedili su svoje vršnjake iz Bročica s 11:5. U prvom poluvremenu mlađi pioniri vodili su sa 7 golova razlike, pa su drugo poluvrijeme najmlađi ‘prstići’, sa starijim i jačim gostima, mogli odigrati bez opterećenja. Nakon završetka prvenstva, rad će se organizirano nastaviti, a utakmice će se igrati po turnirima.

Takav rad i rezultati vraćaju vjeru u uspješnost i budućnost NK ‘Slavonac’ iz Lipovljana.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content