• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIHVAĆEN PLAN RADA VIJEĆA ZA KOMUNALNU PREVENCIJU

Prvu ovogodišnju sjednicu održalo je Vijeće za komunalnu prevenciju općine Lipovljani. Nakon kraćeg osvrta na rad u protekloj godini, članovi Vijeća prihvatili su plan rada za 2016. godinu. Sjednicu Vijeća vodio je Nikola Horvat, komunalni redar općine Lipovljani, a po prvi puta na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju bili su i članovi mjesnih odbora općine Lipovljani. Tako su i sami mogli predlagati komunalne potrebe za sva 4 naselja lipovljanske općine.

U protekloj godini rješavani su problemi prometnog označavanja pojedinih problematičnih točaka na području općine Lipovljani, vodila se stalna briga o javnoj rasvjeti i odvodnim kanalima, a policijski službenici naglasili su uspješnost provođenja preventivne akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’, te preventivnih predavanja u osnovnoj školi.

Takva praksa preventivnog djelovanja nastavit će se i ove godine i to na područjima: sigurnost prometa, komunalno gospodarstvo, održavanje edukacije u osnovnoj školi i vrtiću, pojačana prevencija kriminaliteta i prometnih prekršaja, te rješavanje ostalih potreba građana iz okvira komunalne prevencije i komunalne djelatnosti. Plan i program rada Vijeća za komunalnu prevenciju nadopunjen je, za 2016. godinu, svim aktivnostima i potrebama koje su predložene od građana sva četiri naselja općine Lipovljani, a predložili su ih članovi mjesnih odbora. Za rad ovog Vijeća u proračunu općine Lipovljani planirano je 5.000 kuna.

Predloženi Plan i program rada, kroz raspravu, podržali su članovi mjesnih odbora iz Piljenica i Lipovljana, te predstavnici Policijske postaje Novska i Osnovne škole Josipa Kozarca. Tijekom rasprave, pohvaljen je dobar dosadašnji rad članova vijeća, ali i općinska služba komunalnog redara koja rješava probleme građana u najvećoj mjeri. Aktivnost i prijedlozi članova Vijeća za komunalnu prevenciju općine Lipovljani, znatno pomažu i općinskom načelniku Mariju Ribaru i općinskim službama kod odabira rješavanja najvažnijih komunalnih potreba stanovnika općine Lipovljani.

Na kraju sjednice članova Vijeća za komunalnu prevenciju još jednom je zatražena veća angažiranost na saniranju i održavanju županijskih cesta, te bankina i kanala uz te ceste, pa je dogovoreno da se službeni dopis o tom zahtjevu još jednom uputi ŽUC-u u Sisak.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content