• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SVIJEĆE NA SPOMEN PREMINULIM MJEŠTANIMA I POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA – MISNO SLAVLJE U ČAST ZAŠTITNIKA SV. JOSIPA

U čast svim umrlim i poginulim stanovnicima općine i poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, izaslanstva Udruge branitelja domovinskog rata, ogranak Lipovljani i Općine Lipovljani položila su vijence i upalili svijeće KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAu subotu, 19. ožujka, na lipovljanskom groblju. Cvijeće, svijeće i molitve za sve umrle i stradale, kod Velikog križa, položili su, uz izaslanstva, i mnogobrojni članovi udruga građana općine Lipovljani, na sam blagdan svetog Josipa, i na taj način obilježili Dan župe i Općine Lipovljani.

Većina okupljenih članova izaslanstava, nakon paljenja svijeća i molitve na lipovljanskom groblju, uputila se u župnu crkvu sv. Josipa, gdje je služeno misno slavlje u čast zaštitnika župe. Koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi sv. Josipa predvodio je vlč. Pejo Oršulić, župnik posavskih župa Jasenovac, Krapje i Lonja, uz prisutnost vlč. Milana Vidakovića, dekana Novljanskog dekanata Požeške biskupije i vlč. Tomislava Pavlovića, lipovljanskog župnika, te župnika iz susjednih župa.

O zaštitniku župe svetom Josipu, župnik Pejo Oršulić, govorio je nadahnuto, prije svega kao zagovorniku i zaštitniku vjernika kod Svevišnjeg, koji je u potpunosti prihvatio i pružio Očevu ljubav, te o tadašnjem vrijednom radniku, čiji je danas, također, zaštitnik. Nakon svete mise svi vjernici obišli su oltar u župnoj crkvi, uz molitve i osobne zagovore zaštitniku župe. Lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, čestitao je prisutnim predstavnicima Dan općine Lipovljani, a svim vjernicima Dan župe Lipovljani.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA1-polaganja vijenaca-002

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content