• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PROŠLE GODINE NIJE BILO POŽARA, ALI SU U KRIVAJU RADILI NA PREVENTIVNOJ ZAŠTITI OD POŽARA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Krivaj najmanje je društvo Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. Već niz godina u društvu je aktivno tek 10 do 15 članova, koji su spremni za intervencije u slučaju požara, ili druge prijetnje, s pripremljenom potrebnom opremom u spremištu društva. Članovi društva aktivno su sudjelovali prije dvije godine u obrani od poplave, ali veće živosti u društvu i nema. Nema mladih članova, nema djece i na tom problemu treba raditi ove i slijedećih godina, ako se želi održati dobar rad vatrogasnog društva u Krivaju, i u budućnosti.

Na problem pomlađivanja vatrogasnih društva na području Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, i na Skupštini DVD-a Krivaj još jednom je upozorio Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, koji na taj problem ove godine posebno upozorava na svim vatrogasnim skupštinama. Redovna godišnja vatrogasna Skupština DVD-a Krivaj održan je u nedjelju, 6. ožujka, a vodio ju je Marko Živoder, predsjednik društva.

Izvješće o radu članova DVD-a Krivaj u 2015. godini pročitao je Branko Chour, a o radu zapovjedništva izvješće je podnio Zoran Tisaj, zapovjednik društva. U prošloj godini nije bilo požara, a članovi su radili na preventivnom upozoravanju sumještana na opasnosti od požara, a radili su i na održavanju opreme. Posebno su upozoravali na nepotrebno spaljivanje otpada i opasnosti od požara na otvorenom, a pregledom opreme utvrdili su da trebaju obnoviti B i C cijevi kako bi mogli uspješno, po potrebi, intervenirati.

U prošloj godini u blagajni su imali 3.267 kuna prihoda, a 2.233 kune rashoda. Ukupni prihod preko žiro-računa, uglavnom od Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, imali su u iznosu od 10.486 kuna, a 7.372 kuna imali su rashoda. Za rad u ovoj godini prenijeli su ukupno 4.147 kuna, a predložen je i financijski plan za ovu i slijedeću godinu u iznosu od 17.300 kuna.

Bez rasprave, podnesena izvješća su prihvaćena, kao i predloženi Plan rada za 2016. godinu.

Na Skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Krivaju odazvali su se predstavnici 15-tak društava, koji su pozdravili rad Skupštine i društva. Među njima bio je i Danijel Ribarić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, koji je prisutne na Skupštini upoznao s aktualnim stanjem u Vatrogasnoj zajednici i naglasio važnost pomlađivanja naših vatrogasnih društava. U ime općine Lipovljani i općinskog načelnika Maria Ribara, Skupštini je bio prisutan Tomislav Lukšić, koji je pozdravio sve vatrogasce, zahvalio im za dobrovoljni i humanitarni rad, nakon toga je obrazložio kako je i zašto prošle godine došlo do rebalansa općinskog Proračuna i smanjivanja sredstava za Vatrogasnu zajednicu općine Lipovljani. Potvrdio je da će se ta sredstva nadoknaditi tijekom ove godine i pozvao sve vatrogasce da i dalje odlučno i vrijedno rade u svojim društvima kao i do sada, te im uputio čestitke za taj rad.

Ovogodišnja vatrogasna Skupština u Krivaju završila je pozivom da se i drugi mještani uključe u rad društva, te zajedničkim druženjem u Društvenom domu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content