• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U četvrtak,  25. veljače, na satu Povijesti učenici osmih razreda poslušali su predavanje o logoru Jasenovac. U suradnji s gospodinom Nikolom Zemanom i uz njegovu preporuku predavanje je održao viši kustos Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac  Đorđe Mihovilović.

5-DSCN1933Na jednostavan način, o nimalo lakoj temi iz Drugog svjetskog rata, učenici su ponovili već usvojena znanja, ali i puno toga novoga naučili. Posebno su ih zanimale priče o ljudima iz Lipovljana koji su doživjeli strahote logora. Također, vrlo zanimljiva priča bila je i o dječaku Tediju koji je zajedno s majkom i bratom preživio logor. O sudbini te obitelji  Đorđe Mihovilović napisao je knjigu Priča o Tediju te nekoliko od njih poklonio našoj školi, a uz njih i knjigu Zaboravljeni.

Predavanje je bilo vrlo emotivno, posebno kada se govorilo o djeci  koja su u nehumanim uvjetima proživljavala sve strahote logora. S obzirom na  veliku zainteresiranost učenika dogovoren je posjet Memorijalnom muzeju, gdje će se učenici kroz radionice još više upoznati s tragičnim događanjima u jasenovačkom logoru.

1-DSCN1925 3-DSCN19284-DSCN1930

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content