• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POZIVAJU SE SVI STANOVNICI NA OPREZ ZBOG MOGUĆE VEĆE KOLIČINE POVRŠINSKE VODE PRILIKOM TOPLJENJA SNIJEGA

Proteklih dana na području općine Lipovljani, kao i na susjednim gradskim i općinskim područjima, pale su velike količine snježnih oborina, pa je na pojedinim mjestima snijeg dubok i više od 60 centimetara. Kako se vrijeme od subote, 9. siječnja promijenilo i zatoplilo, a snijeg se počeo naglo topiti, upozoravaju se svi stanovnici općine Lipovljani, na moguće pojedinačne poplave, uzrokovane nepropusnošću odvodnih kanala površinskih voda.

Posebno se na problem mogućih, pojedinačnih poplava, začepljenja kanala i propusta, te visokih voda upozoravaju svi stanovnici koji žive na nižim dijelovima općine Lipovljani, u samim Lipovljanima i Kraljevoj Velikoj, te u Piljenicama. Stoga se pozivaju svi stanovnici općine Lipovljani na oprez, ali i zamoljavaju da povedu dodatnu brigu, tijekom topljenja ovih velikih količina snijega, oko problema otjecanja površinskih voda, začepljenja odvodnih kanala ili stvaranja vodenih čepova. Posebno se upozoravaju mještani općine Lipovljani, ujedno i vlasnici objekta koji imaju podrumske prostorije, da povedu dodatnu kontrolu tih prostora i kućanske aparate podignu na povišena mjesta kako im, eventualno, prodiranje vode u prostorije ne bi oštetilo kućanske aparate i ostalo.

Mole se svi mještani da na vrijeme, dok još nema znatnog problema s velikom količinom vode, kontroliraju otjecanje površinske vode, i interveniraju kod manjih začepljenja na odvodnim kanalima, koji su također puni snijega, ali i snijega zgrnutog prilikom čišćenja prometnica. Mala, osobna intervencija čišćenja propusta ili zatrpanog kanala, može spriječiti moguće velike štete od mjestimičnih poplava prometnica, stambenih i drugih, gospodarskih objekata na našoj općini.

U vrijeme vremenskih neprilika, kakvo je ovo s velikom količinom snijega, pokažimo odgovornost, kao i često puta do sada, i spriječimo veće probleme i štete. Ako zbog veličine problema (začepljenja, velikih ledenih gromada, polomljenog drveća, ili nečeg drugog) sami ne možete riješiti problem, obratite se na vrijeme komunalnoj službi općine Lipovljani, komunalnom redaru Nikoli Horvatu, ili komunalnom poduzeću ‘Lipkom servisi’, kako bi oni, na vrijeme mogli preventivno intervenirati i spriječiti veće štete od, eventualnih, poplava odnosno velikih količina površinskih voda od otopljenog snijega.

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

OPĆINE LIPOVLJANI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content