• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U ‘SLAVONCU’ JE ZAZVONILO ZVONO NA UZBUNU

Posljednje, 16. mjesto na prvenstvenoj tablici 1. Županijske nogometne lige, sa svega 5 osvojenih bodova u jesenskoj polusezoni,  ali i kazna klubu s oduzimanjem jednog osvojenog boda, zbog ne odlaska na gostujuću prvenstvenu utakmicu, bili su signal da je u Nogometnom klubu ‘Slavonac’ iz Lipovljana stanje alarmantno, pa je zazvonilo zvono na uzbunu. Već prvog radnog dana nove, 2016. godine, u subotu, 2. siječnja, u klupskim prostorijama, održan je prošireni sastanak članova Uprave NK ‘Slavonac’, sa sadašnjim domaćim igračima, te nekim bivšim dužnosnicima i igračima kluba, kako bi se našlo zadovoljavajuće rješenje za nastalu situaciju.

Članovi uprave analizirali su debakl kluba u jesenskom dijelu prvenstva, ali i mogućnosti rješavanja rezultatske i organizacijske krize. Svi su se složili da je ovakvo stanje neprimjereno značaju i dugoj tradiciji Nogometnog kluba ‘Slavonac’, ali i samim Lipovljanima, i da se moraju poduzeti mjere otklanjanja problema. Klub koji, jedan od rijetkih, nema izrazitih financijskih problema u 1. Županijskoj ligi ima, očito je, niz drugih problema koje je teže otkriti, pa je u subotu organiziran spomenuti sastanak.

Na sastanku se inzistiralo da svi iznesu svoje primjedbe i zamjerke, no malo se toga, od pretpostavljenih problema i čulo. Najčešće su bili prigovori na igrače strance , te nedovoljnoj minutaži domaćih igrača, no isto tako u razgovoru sa domaćim igračima je zaključeno da se moraju koristiti usluge tih igrača i zbog kvalitete natjecanja ranga 1.ŽNL, ali i nedostatka domaćih igrača u pojedinim utakmicama. Iz toga razloga se od domaćih igrača tražilo da se izjasne na koga se može računati u potpunosti, jer su jesenas mnogi obećavali igrati, a onda se pojedinci nisu pojavljivali na utakmicama. Na sastanku su doneseni i zaključci koji imaju kratkoročne i dugoročne ciljeve kako bi se stanje u NK ‘Slavonac’ iz Lipovljana prije svega stabiliziralo. Kao rješenje ponuđeno je da se sezona završi uz pokušaj opstanka u 1.ŽNL uz maksimalan angažman domaćih igrača, te se u ljetnoj stanci rekonstruira seniorska momčad, na način da se kompletira sa isključivo domaćim igračima.

Članovi uprave i nazočni domaći igrači su prihvatili da se poduzmu sve mjere kako bi se ‘Slavonac’ spasio od ispadanja iz 1. ŽNL, što je moguća misija, a nakon toga bi se donijele dugoročne odluke o djelovanju lipovljanskog nogometnog kluba, od igračkog fonda do izbora za članove uprave kluba. Također kao strateški i dugoročni plan Uprave je da se počne primjereno ulagati u mladež, kroz osiguravanje stručnog trenera koji bi radio s njima, do poboljšanja uvjeta rada s mladima.

Od 20-tak prisutnih igrača, na sastanku s upravom u subotu, 2. siječnja, na polovicu ih se može sa sigurnošću računati, jer su neki ozlijeđeni, a neki imaju zaposlenja u smjenama. Dosadašnje igrače  iz drugih sredina će se pokušati zadržati da se sezona završi, a razgovarat će se i o povratku domaćih igrača iz drugih klubova, natrag u ‘Slavonac’.

‘Slavonac’ zbog svoje tradicije duge 83 godine mora smoći snage i najbolje što može, mora predstavljati lipovljansku sredinu na sportskom polju. Sadašnja uprava, želi pokušati zadržati rang natjecanja, 1. Županijsku ligu i nastaviti bogatu nogometnu tradiciju kluba iz Lipovljana, a da bi se to ostvarilo potreban je angažman igrača.

Neuspješnu, nikad težu i sumorniju natjecateljsku jesen u ‘Slavoncu’ žele zamijeniti uspješnim i vedrim, pobjedničkim, proljetnim dijelom natjecateljskog prvenstva, a to mogu osvajanjem 20-tak bodova iz 15 utakmica, jer iz lige ispada samo posljednja momčad, a predposljednji na tablici 1. ŽNL, igračima ‘Slavonca’ ”bježi” nadoknadivih 5 bodova. Je li upaljeno zvono na uzbunu dovoljno jako zazvonilo i kod igrača ‘Slavonca’ znat će se već u ožujku, nakon prvih, proljetnih prvenstvenih kola i ostvarenim rezultatima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content