• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU TROJE STUDENATA S PODRUČJA OPĆNE LIPOVLJANI

Ugovore o početku stipendiranja troje studenata s područja općine Lipovljani, svečano su, u utorak, 29. prosinca, u općinskoj vijećnici potpisali novi stipendisti i Mario Ribar, načelnik Općine Lipovljani. Odluku o dodjeli tri stipendije, na zadnjoj sjednici održanoj 21. prosinca, donijeli su članovi Općinskog vijeća općine Lipovljani, nakon provedenog javnog natječaja.

Od ove studenske godine, iz Proračuna općine Lipovljani, stipendirat će se još i Tomislav Brebrić iz Lipovljana, Mirna Sabadoš iz Kraljeve Velike i Marinela Kvaternik iz Piljenica. Mjesečna stipendija iznosi 700 kuna, a glavni kriteriji pri odabiru dodjele stipendija bila je deficitarnost potrebnih zanimanja na području općine Lipovljani. Studentice Marina Sabadoš i Marinela Kvaternik studiraju rani predškolski odgoj i obrazovanje na fakultetima u Zagrebu i Osijeku, a Tomislav Brebrić studira Muzičku akademiju u Zagrebu.

Nove stipendiste, koji su na potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija došli u pratnji roditelja, pozdravio je Mario Ribar, općinski načelnik sa suradnicima Ankom Doležal, predsjednicom Općinskog vijeća i Tomislavom Lukšićem, zamjenikom načelnika. Naglasio je kako već niz godina općina Lipovljani stipendira studente svog područja, a uz tri nova ugovora, ubuduće će se stipendirati ukupno 7 studenata, za što se u Proračunu općine Lipovljani godišnje osigurava oko 50 tisuća kuna. Istaknuo je i kako se, prije svega, stipendiraju studenti koji bi nakon završetka studija trebali naći posao na području općine Lipovljani jer su trenutno, ili prema planu, te profesije deficitarne. No, manjak stručnih kadrova nije jedini kriteriji, pa se dodjeljuju i stipendije po socijalnom kriteriju.

Ove jeseni bio je raspisan javni natječaj za dodjelu 9 stipendija, sve za deficitarne kadrove, no samo se 5 studenata s područja općine Lipovljani javilo na natječaj, od kojih dvoje nije zadovoljilo tražene kriterije. Članovi Općinskog vijeća tako su donijeli odluku da se stipendiraju tri studenta, uz iznos stipendije od 700 kuna. Ugovori su potpisani do kraja studiranja, a ako se studiranje prekine studenti su dužni vratiti dobivenu stipendiju.

Studenti Mirna, Marinela i Tomislav potom su pročitali i potpisali ugovore, a općinski načelnik Mario Ribar zaželio im je uspješno studiranje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content