• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BOŽIĆNI KONCERT U ŽUPNOJ CRKVI

Na blagdan sv. Stjepana, u subotu, 26. prosinca, u župnoj crkvi u Lipovljanima, održan je Božićni koncert pjevača i svirača lipovljanskih udruga. S velikim brojem božićnih pjesama nastupili su Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, pjevački zbor KPD-a ‘Karpati’ i pjevačka skupina ‘Lepeza’ Češke besede,te tamburaši KUD-a ‘Lipa’, a tom prigodom božićnu čestitku uputio je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Božićni koncert članova udruga u kulturi iz Lipovljana, prijašnjih godina održavan je u Društvenom domu, no ove godine pjevački zbor ‘Lira’ odlučio je Božićni koncert održati u crkvi. Uz postavljene jaslice, ispod oltara sv. Josipa, božićne pjesme još su svečanije zvučale. Posjetitelji, kojih se okupio velik broj, uživali su u božićnom ugođaju, uz pjesme na hrvatskom, ukrajinskom, slovačkom i češkom jeziku, u božićno ukrašenoj župnoj crkvi.

Mirjana Janski, otvarajući ovogodišnji Božićni koncert, pozdravila je sve posjetitelje i najavila program. Prije samog koncerta, prigodnu pjesmu: ‘Moja lutka’ izrecitirala je Ema Franić. Potom je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, pod vodstvom prof. Franje Rodića otpjevao: Prva je vura, Dobre zdravi, O kakva svetlost, Plesajte, krestanija, Gle, svjetlost tu o ponoći, Narodil sa Spasitel i Rodio se Kralj, a dio pjesama pratili su i tamburaši KUD-a ‘Lipa’.

Pjevački zbor Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ‘Karpati’ otpjevali su: Nebo i zemna, Devnaja novena i Na nebi zirka, uz vodstvo i pratnju Marije Poljak.

Pjevačka skupina ‘Lepeza’ Češke besede općine Lipovljani izvela je: Andjel pastižum zvjestoal, Kirie eleison i Aj dnes v Betlemje.

Prije završetka Božićnog koncerta, u ime ‘Lire’, organizatora koncerta, još jednom je svima upućena zahvala za dolazak na koncert, a čestitkama se pridružio i općinski načelnik Mario Ribar. On je izvođačima čestitao na izvedenim pjesmama, a svima je uputio poziv na zajedništvo i solidarnost, te je još jednom čestitao svima božićne blagdane i uputio najbolje želje za Novu godinu.

Ovogodišnji Božićni koncert u Lpovljanima završio je zajedničkom pjesmom svih zborova, a otpjevane su: Tiha noć i Narodi nam se, uz dugi pljesak prisutnih posjetitelja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content