• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BOŽIĆNI PRIJEM ZA GOSPODARSTVENIKE OPĆINE LIPOVLJANI

Za sve gospodarstvenike općine Lipovljani, načelnik općine Mario Ribar, priredio je tradicionalni božićni prijem, u srijedu, 23. prosinca. Bila je to prilika da se još jednom kratko svi podsjete na poslovanje tijekom ove godine, i da  se porazgovara o poslovanju u idućoj godini.

Okupljenim malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima i čelnim ljudima općinskih ustanova, na početku božićnog prijema kratko se obratio načelnik Mario Ribar. Podsjetio je sve da je poslovanje općine Lipovljani ove godine bilo teško, prije svega zbog smanjenja prihoda od rudne rente i poreza na dohodak, pa se zbog pomanjkanja ovih financijskih sredstava nije ostvarilo sve željeno. Iz tih su razloga izvršena dva rebalansa općinskog Proračuna, a neke investicije prenesene za realizaciju u iduću godinu.

U 2016. godini nastavit će se ulaganja u infrastrukturu općine Lipovljani, u obnovu cesta i dovršetak izgradnje odvodnje. Osim toga očekuju se i radovi na izgradnji izlazno-ulaznog čvora na auto cestu, što bi trebalo pomoći razvoju gospodarstva, poduzetničkih zona i novim ulaganjima na području općine Lipovljani. Stoga je načelnik općine zahvalio svima koji posluju u svojim poduzećima i obrtima, posebno u ovim teškim i neizvjesnim vremenima.

Zahvalio je, i pred svima pohvalio, i čelnike općinskih ustanova za uspješno provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja. U odnosu na isto razdoblje prije godinu dana, nezaposlenost općine Lipovljani pala je za gotovo 20%. Uspoređujući ukupno 330 osoba nezaposlenih u studenom prošle godine, u studenom ove, 2015.godine, nezaposlenost je pala, te je taj broj smanjen na njih 270, što je još uvijek visoka stopa nezaposlenosti. Dio zaposlenih je u drvnoj industriji, a dio je zaposlen kroz aktivne mjere zapošljavanja, odnosno ‘javne radove’ pa općina Lipovljani ima jedno od najvećih smanjenja nezaposlenosti izraženih u postocima na području Sisačko-moslavačke županije, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

-To je pokazatelj da općina Lipovljani pokušava aktivno raditi na smanjenu nezaposlenosti svojih stanovnika, pa će se tako nastaviti i u idućoj godini, i kroz investicijske i subvencijske potpore, koje su u mogućnosti Općine Lipovljani – istaknuo je, tijekom kratkog obraćanja, načelnik Mario Ribar.

Svima je potom uputio najsrdačnije čestitke za predstojeće božićne blagdane i novu godinu, i poželio svima uspješan posao, puno zadovoljstva i zdravlja u idućoj godini.

Svi gospodarstvenici, predstavnici institucija s područja Općine, a bilo ih je 30-tak na božićnom prijemu, potom su darivani skromnim poklonom.  Božićni prijem nastavio se domjenkom za sve prisutne gospodarstvenike, a bila je to prilika da se malo porazgovara o poslu i željama u idućoj godini, za što većina gospodarstvenika nema puno vremena tijekom godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content