• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČEO NOVI PROGRAM POLUDNEVNOG BORAVKA DJECE U DJEČJEM VRTIĆU U LIPOVLJANIMA

Od utorka, 1. rujna u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima započeo se provoditi novi program te općinske ustanove – poludnevni boravak djece u vrtiću. Za sada je na privikavanje uključeno 12-ero djece, a  upisano je njih 16, razne starosne dobi. Za novi vrtićki program zainteresirano je još nekoliko roditelja, pa se mogu očekivati i novi upisi djece u poludnevni boravak u vrtiću.

Roditelji čija djeca predškolske dobi, nemaju potrebu boraviti u vrtiću 10 sati dnevno u programu cjelodnevnog boravka, mogu koristiti poludnevni boravak, koji se održava u novim prostorima vrtića, u zgradi Narodne knjižnice i čitaonice. Poludnevni boravak, koji je koncipiran kao program dnevne igraonice, obuhvaća svakodnevni boravak djece u igraonici od 7.30 do 13 sati, uz osiguran doručak i ručak, a provodi ga odgojiteljica Mihaela.

Prvi tjedan je protekao u vremenu prilagodbe, u razgovoru, u igrama s novim igračkama i šetnjama kroz Lipovljane, uz povremeni boravak i mama u igraonici, te uz učenje kako se sigurno kretati i kako hodati preko ceste. Nakon početnog uhodavanja, osim dječje igre, program obuhvaća učenja uz igru, socijalizaciju djece i otkrivanja dječjih sklonosti ili talenata. Kako se željno iščekivao početak poludnevnog boravka u vrtiću, prvi tjedan je protekao brzo u igri i druženju, a prilagodba je protekla bez suza. To je svima najbitnije, pa je očito kako se djeci sviđa program poludnevnog boravka u vrtiću.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content