• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U SURADNJI SA HZZ-om ZAPOSLENO 26 NEZAPOSLENIH OSOBA S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI PREKO PROGRAMA JAVNIH RADOVA

Zbog mnogobrojnih potreba održavanja ili uređivanja javnih površina i imovine općine Lipovljani, te pomoći u realizaciji svakodnevnog posla, mnogih izvanrednih aktivnosti, ali i zbog želje da se smanji broj i problem nezaposlenih na lipovljanskom području, Općina Lipovljani i općinske ustanove, te poduzeća i udruge, aktivno su se uključili u mjere zapošljavanja teško zapošljivih skupina nezaposlenih osoba. Trenutno je na takvim poslovima s lipovljanskog područja zaposleno 26 do sada nezaposlenih osoba.

Od ponedjeljka, 3. kolovoza  na ‘javnim radovima’ u Općini Lipovljani i Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani radi 15 do sada nezaposlenih, dok još od sredine srpnja na ‘javnim radovima’ u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lipovljani i lipovljanskom komunalnom poduzeću ‘Lipkom servisi’ radi 11 osoba. Pripremljen je i sličan program za 4 osobe u Dječjem vrtiću u Lipovljanima, no on još čeka odobrenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Program tzv. ‘javnih radova’ odvija se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i njihovim mjerama politike aktivnog zapošljavanja. Prema programu ‘Rad za zajednicu i sebe’, zaposlene su osobe koje se teže mogu zaposliti, na vrijeme od 6 mjeseci, a rezultati koje je po takvom programu ostvarilo DVD Lipovljani, tijekom prošle godine, bili su vrlo značajni i zapaženi.

Većina zaposlenih ostvaruje pravo, prema programu mjera HZZ-a, na 100% sufinanciranje zapošljavanja, pa je to ujedno i velika pomoć Općini Lipovljani i njezinim ustanovama i društvima u realizaciji osmišljenih programa i zapošljavanju 26 nezaposlenih osoba. Općina Lipovljani uključivat će se i dalje u aktivne mjere zapošljavanja, kako bi pomogla u djelomičnom smanjivanju problema nezaposlenih na svom području, a već kroz koji mjesec se očekuje raspisivanje novih natječaja za stručno osposobljavanje, u kojima su pretežiti korisnici do sada bile mlade nezaposlene osobe s područja općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content