• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RAZNOLIKI I KVALITETNI UČENIČKI NASTUPI NA ‘KAZALIŠNOJ VEČERI’ U LIPOVLJANIMA

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, uz redovni školski program, veliku pozornost poklanjaju i izvannastavnim aktivnostima. Učiteljice i učitelji posebno uspješno rade na uvježbavanju glume, recitacija, pjesme i plesa pa su potaknuti odličnim uspjesima, često i na državnoj razini, prije 2 godine pokrenuli ‘Kazališnu večer’ za svoje učenike, koju mogu pogledati svi zainteresirani.

Ovogodišnja ‘Kazališna večer’ održan je u Društvenom domu u Lipovljanima. Široka pozornica doma bila je mjesto gdje su učenici pokazali svoja umijeća glume, pjesme i plesa, a na programu se našlo ukupno čak 15 vrlo raznolikih izvedbi. Osim domaćih izvedbi, svoja su ostvarenja pokazali i gosti iz Osnovne škole Novska i Osnovne škole Jasenovac.

‘Kazališna večer’ započela je pjesmom ‘Moja škola’, koju su izveli učenici 1., 2. i 3. razreda matične škole, pod vodstvom učiteljica Ksenije Dokmanić i Anite Hrup. S igrokazom ‘Rijeka, šuma, nebo’, 3. kazališnu večer otvorili su mladi talenti iz Područne škole Piljenice, pod vodstvom učiteljica Tatjane Dlouhi i Lidije Popović.

Potom su igrokaz ‘Oglas’ predstavili učenici 3. razreda Područne škole iz Nove Subocke, čija je učiteljica Katarina Dujić. Nakon njih s monologom ‘Što je sreća?’ predstavila se gošća Anika Šepović, učenica OŠ Jasenovac, čija je učiteljica Vera Mađerić.

Uspješna dramska skupina OŠ Novska, koju vodi nastavnica Ljubica Rašo Belši, izvela je zapažen igrokaz o svakodnevnim problemima i odnosima u odgoju i školovanju učenika u scenskoj igri ‘Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna’. O ekologiji i brizi za zaštitu okoliša, u igrokazu ‘Eko patrola u akciji’, progovorili su učenici Područne škole iz Stare Subocke.

Tko sve živi u Brojogradu, u veselom igrokazu s brojkama, u kojem ritam vodi nula, u liku učenice Lene Repinc, predstavili su se učenici 4.a razreda matične škole. Zajedno sa svojim učiteljem Stjepanom Konakovićem, koji ih je pratio na gitari, pjevački zbor Područne škole iz Kraljeve Velike otpjevao je pjesmu ‘Klinček stoji pod oblokom’.

Scensko-lutkarsku igru, punu ritma, ‘Školski razgovori’ izvelo je 10 učenika iz Područne škole Kozarice. Zatim su učenici, pod vodstvom učiteljice Sanje Martić, na engleskom jeziku odigrali bajku ‘Pepeljuga’ (Cinderella), koju je igrala Marta Čop, uz još 12 učenika koji dobro vladaju scenom, ali i engleskim jezikom.

Učenici Područne škole iz Nove Subocke izveli su igrokaz ‘Luna’, koji su uvježbali s učiteljicom Danijelom Milinović. U scenskom nastupu pod imenom ‘Voda’ predstavili su se mali plesači 1. razreda matične škole pod vodstvom učiteljice Sanje Budimir.

Učenica 3. razreda matične škole Iva Ivičić, recitirala je pjesmu ‘Kad se čičak zaljubio’, koju je uvježbala s učiteljicom Anitom Hrup, a potom su na pozornici pokazale ples i uvježbanost članice skupine ‘Iskrice’. Lijepo i atraktivno s naglaskom na mlađu skupinu ‘Iskrica’.

Ovogodišnja ‘Kazališna večer’ završila je nastupom članova dramske skupine Osnovne škole u Lipovljanima, koji su sudjelovali i na županijskoj smotri ‘LiDraNo 2015.’ Članovi Ena Štiks, Gabriela Žabek, Dorotea Goršek, Tino Milinović i Klara Ćosić izveli su scensku igru ‘Što je ljepota?’ Vodi ih nastavnica Martina Đanić.

Mladi glumci, recitatori i pjevači i ove su godine imali veliku podršku gledatelja. Bilo je zanimljivo i raznoliko, s vrlo dobrim izvedbama i nastupima na pozornici. ”Daske koje život znače” možda čekaju neke od njih i u budućnosti.         (Damir SMETKO)

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content