• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIHVAĆENI SVI ZAHTJEVI ZA UPIS U DJEČJI VRTIĆ

Dječji vrtić ‘Iskrica’ iz Lipovljana, od početka rujna pokreće  program poludnevnog boravka djece u vrtiću, u trajanju od 4 sata, u kom će moći boraviti 30-tak djece. Za sada je upisano 10-ro djece, no upisi će se moći vršiti i tijekom godine, pa se očekuje dobra popunjenost poludnevnog programa.

                Takav projekt, koji će od rujna ove godine u lipovljanskom Dječjem vrtiću biti prvi puta organiziran, a odvijat će se na katu Narodne knjižnice i čitaonice, jer do sada u vrtiću za njega nije bilo prostora, podržali su članovi Upravnog odbora Dječjeg vrtića, na 14. sjednici održanoj u utorak, 9. lipnja. Osim plana upisa djece i utvrđivanja prijedloga za upis, članovi Upravnog odbora usvojili su i prijedlog Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić ‘Iskrica’.

U odobrenom Pravilniku o upisu djece u lipovljanski Dječji vrtić naglašava se upis djece tek s navršene 3 godine, te da je dijete odviknuto od nošenja pelena jer vrtić nema mogućnosti organizirati jasličku grupu. Također se reguliraju prava i

obveze korisnika, i gubitak mjesta u vrtiću ako roditelji redovito ne plaćaju njihov smještaj.

Marija Duda, ravnateljica Dječjeg vrtića, izvijestila je članove Upravnog odbora da je pristiglo 28 zahtjeva za upis u vrtić u idućoj školskoj godinu, od početka rujna. Kako je 12 dosadašnjih polaznika ispisno iz vrtića, zbog polaska u školu, a dvoje je tražilo premještaj u poludnevni program, u redovni, cjelodnevni program vrtića od 6 do 16 sati, upisat će se 14 novih polaznika. Još 11 polaznika će se upisati u poludnevni program, koji će trajati od 8 do 12 sati, pa samo 3 zamolbe za prijem u Dječji vrtić nisu prihvaćene jer djeca još nemaju 3 godine.

Puno više bi bilo odbijenih zahtjeva da od jeseni ne kreće poludnevni program koji će omogućiti da gotovo sva djeca mogu boraviti u nekom od vrtićkih programa. Sufinanciranje roditelja za ovaj program, koji je probni jer se po prvi puta organizira, iznosit će 300 kuna, a djeca će tijekom poludnevnog boravka imati jedan obrok. U rujnu će se nastaviti i program predškolskog odgoja – ‘mala škola’, pa najmlađi stanovnici općine imaju dobre uvjete za razvitak i obrazovanje. Članovi Upravnog vijeća podržali su jednoglasno predložena rješenja.                 (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content