• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠIO PROGRAM ‘MALE ŠKOLE’ U LIPOVLJANSKOM DJEČJEM VRTIĆU

Podjelom pismenih priznanja, fotografija i mapa radova, koje su tijekom programa predškolskog obrazovanja izrađivali, u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima, završio je program tzv. ‘male škole’, u kojem se kroz obrazovni program pripremaju djeca za polazak u prvi razred osnovne školu, a nisu redovni polaznici vrtića. Ove školske godine koja je pri završetku, program predškolskog odgoja bio je po prvi puta obvezatan za svu djecu koja od jeseni kreću u prvi razred osnovne škole.

Kroz pripreme za odlazak u prvi razred, u lipovljanskom vrtiću je prošlo 28 polaznika, a program je vodila odgajateljica Josipa Jancetić. Veći dio programa održan je u zgradi vrtića, a onda je u travnju nakon opremanja prostora, program ‘male škole’ premješten u novi, ljepši i potpuno moderno opremljen prostor na katu, u potkrovlju Narodne knjižnice i čitaonice. Tu su budući učenici osnovne škole od 8 do 12 sati učili slova i brojke, uz crtanje, pjevanje i igru.

Na završnoj svečanosti, roditeljima i polaznicima predškolskog programa, u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima, zahvalile su se odgajateljica Josipa Jancetić i ravnateljica Marija Duda. Poželjele su svim polaznicima uspješno i odlično školovanje, a roditeljima da ih u tom važnom životnom razdoblju prate i pomažu.

U tom cilju, na kraju su se zajedno malo i poigrali, potežući uže. Djeca su nastavila igru u vrtićkom dvorištu, a roditelji druženje uz kavu i sok. I s razgovorima o uskoro većim obvezama – onim školskim.          (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content