• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

USPJEŠNO KUGLAJU I BEZ VLASTITE KUGLANE

Osim nogometa, u Lipovljanima se sportaši uspješno bave i kuglanjem. Iako s velikim problemima, jer nemaju kuglanu ni svoju društvenu prostoriju, Kuglački klub ‘Slavonac’ iz Lipovljana uspješno okuplja 20-tak članova i kuglača, a ekipa im postiže odlične rezultate. U subotu, 9. svibnja održali su redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su se osvrnuli, još jednom, na vrlo uspješnu 2014. godinu.

Kuglački klub ‘Slavonac’, radi kao obnovljena sportska udruga od 2005. godine, zasnovan na 90-togodišnjem temeljima istoimenog kuglačkog kluba. Na žalost, u velikom požaru sredinom prosinca 2013. izgorjela je kuglana u centru Lipovljana, sportski dom i mjesto okupljanja kuglača i sportskih rekreativaca u kuglanju. Tada rad KK ‘Slavonac’ postaje kompliciran, no održao se i uspješno nastavlja braniti tradiciju i boje Lipovljana i u ovoj godini.

Redovnu godišnju Skupštinu, u prostorijama Ogranka UHDVDR-a Lipovljani, otvorio je Danilo Herić, predsjednik KK ‘Slavonac’. Pozdravio je i grače i članove kluba i predložio da Skupštinu vodi Željko Vacula, a da Darko Miško bude zapisničar. Izvješće o radu u prošloj godini, kao i financijsko izvješće pročitao je potom predsjedavajući Željko Vacula, a prisutni na Skupštini su ih jednoglasno prihvatili.

– Većinu aktivnosti u prošloj godini smo odradili na kuglani u Novskoj, za vrijeme natjecateljske sezone. Sezonu 2013./14 završili smo u travnju prošle godine kao 5. plasirani od ukupno 11 ekipa u našoj ligi, što smo ocijenili kao vrlo dobar uspjeh, obzirom na uvjete rada. Tijekom ljeta smo se pokušali pojačati, ali bez uspjeha. U novu natjecateljsku sezonu krenuli smo s istim igračima i u jesen ostvarili odličan rezultat – osvojili smo 2. mjesto na kraju polusezone – naglasio je u svom izvješću o radu u 2014. godini Željko Vacula.

                U prošloj godini raspolagali su s nešto više od 23.000 kuna, od čega su iz Proračuna općine Lipovljani ostvarili 18.500 kuna. Od tih novaca najviše su potrošili na korištenje kuglane u Novskoj, više od 10.000 kuna i više od 5.000 kuna na troškove natjecanja. Ukupni rashodi su im bili 17.840 kuna, pa su nešto novca prenijeli i u ovu godinu. Zbog kriznih vremena nisu uspjeli naći sponzore kluba, a mnoge sitne troškove snosili su sami.

Uspjeh koji su postigli time je veći. Naime, nakon usvajanja izvješća i Planova za 2015. godinu, igračima su uručene medalje za osvojeno 3. mjesto na kraju natjecateljske sezone 2014./15. koja je završila prije mjesec dana. Nastavljaju se natjecati u 3. HKL-sjever, zona Bjelovar-Sisak, a u program rada stavili su i pomlađivanje ekipe, te sudjelovanje na kup utakmicama i županijskom kuglačkom prvenstvu. Ustrajat će na inicijativi za izgradnju nove kuglane i vlastitog prostora za rad kluba.

U ime općinskog načelnika Maria Ribara, nazočne na godišnjoj Skupštini pozdravio je Josip Štavalj, vijećnik Općinskog vijeća Lipovljani. Čestitao je ekipi na uspješnom natjecanju, izrazio razumijevanje za organizacijske probleme, pohvalio uključivanje kluba u organizaciju sportskog dana na ‘Lipovljanskim susretima 2014.’ kroz turnir u boćanju i obećao daljnje financiranje kluba prema mogućnostima općinskog Proračuna.

U 2014. godini za Kuglački kluba ‘Slavonac’ igrali su: Darko Miško, Danilo Herić, Goran Musij, Željko Vacula, Ivan Nađ, Dubravko Mihalić, Antonio Sajko, Neven Hinić, Darko Zeman i Zoran Kordas. Svi oni dobili su, na kraju ovogodišnje Skupštine, medalje 3. HKL za osvojeno 3. mjesto na kraju prvenstva. Pozivaju se zainteresirani za rad i kuglanje u Kuglačkom klubu ‘Slavonac’ iz Lipovljana da se uključe u članstvo kluba.              (Damir SMETKO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content