• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POLICIJA POKAZALA OPREMU I VOZILA U LIPOVLJANIMA NA PRVOM ‘DANU OTVORENIH VRATA’

Djelatnici policije održali su u srijedu, 18. ožujka ‘Dan otvorenih vrata’, u centru Lipovljana. Akcija u kojoj su stanovnicima općine Lipovljani pokazali opremu i tehnička sredstva koja svakodnevno koriste u svom radu, trajala je do 13 sati, a najviše je zanimala učenike Osnovne škole Josipa Kozarca.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAU organizaciji ‘Dana otvorenih vrata’ sudjelovali su policajci prometne policije PP Kutina, članovi interventne jedinice PU Sisačko-moslavačke, članovi Auto kluba Sisak i policajci PP Novska, koje je koordinirao Predrag Klarić, zamjenik zapovjednika PP Novska. Građani su mogli razgledati opremu i vozila, od policijskog automobila i motocikla, do policijskog čamca, specijalnog vozila za intervencije na vodi. Također mogli su vidjeti opremu za noćno izviđanje i nadzor granice, kao i oružje, koje u svom sastavu imaju interventne postrojbe.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPrvi ‘Dan otvorenih vrata’ policijske opreme i tehnike u Lipovljanima, obišao je i Mario Ribar, općinski načelnik, a najradoznaliji su bili učenici osnovne škole, nižih razreda, koji su isprobali svu opremu i vozila pokazana u Lipovljanima. Penjali su se na policijski motor, čamac, ulazili u policijsko vozilo i upotrebljavali sirene, a odvažniji su razgledavali oružje. S nešto većom bojaznošću policijsku tehniku obišli su i polaznici dječjeg vrtića u Lipovlajnima, od kojih su se neki odvažili i ući u policijsko vozilo.

Čini se da su ipak najkorišteniji dio izložene policijske opreme bile naočale koje simuliraju pijanstvo. Gotovo svi su ih isprobali, veseleći se njihovim iskrivljavanju stvarnosti. Slično je bilo i s policijskim čamcem kojim bi najmlađi žitelji Lipovljana najradije otputovali na plovidbu za Hvar ili Brač, a ne na policijsku intervenciju.

S velikim brojem posjeta bili su zadovoljni organizatori iz Policijske postaje Novska.      (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content