• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SKUHANO I PODJELJENO VIŠE OD 200 LITARA FIŠA

Članovi Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, i njihovi gosti, i ove godine su, uz Dan župe i općine Lipovljani, za svoje sumještane skuhali fiš, kulinarski specijalitet od ribe. U lipovljanskom parku fiš je kuhan u nedjeljno dopodne, 15. ožujka, a svi su ga mogli kušati nakon održane podnevne svete mise u obližnjoj župnoj crkvi sv. Josipa.

Ove godine, 10 kuhara fiša skuhalo je u kotlićima na otvorenom, preko 200 litara fiša, po već isprobanima recepturama za tu kulinarsku deliciju. Ribu za fiš i potrebne začine osigurala je općina Lipovljani koju je za ovu prigodu donirala PP Orahovica, a članovi ŠRD ‘Šarana’, koji nisu samo dobri ribolovci, već i kuhari jela od ribe, i njihovi gosti, kuhari z susjednih društava, potrudili su se da 300-tinjak Lipovljanaca bude jako zadovoljno skuhanim fišom.

O tome najbolje svjedoče popunjeni stolovi na kojima se djelio fiš, u parku, na otvorenom. Velik je broj ljubitelja ribe i fiša bilo u centru Lipovljana, tražila se porcija više i slobodno mjesto za stolom, no u nedjelju je bilo i onih koji su probali fiš iz više kotlića, kako bi usporedili skuhana jela, iako se nije radilo o natjecanju u kuhanju fiša.

Više ili manje ljuta juha, odnosno više ili manje ribe u njemu, bile su dileme o kojima se razgovaralo uz porciju toplog fiša, u nedjelju u Lipovljanima. Lijepo sunčano vrijeme samo je pridonijelo dobrom običaju da se Dan župe i općine Lipovljani obilježi i kuhanjem fiša za sve sumještane, pa i neke goste iz obližnjih mjesta, koji vole ovo jelo od ribe. Višesatna priprema fiša pružila je i priliku da se mnogi mještani sretnu u parku i zajedno druže i popričaju o svemu što ih zanima, a suho i toplo vrijeme je omogućilo da kušatelja fiša bude više nego prijašnjih godina.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content