• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’

U okviru Dana Josipa Kozarca, šumara i književnika, ali i Dana župe i općine Lipovljani, u subotu, 14. ožujka navečer, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani svečano je otvorena izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’. Na izložbi je postavljeno 70-tak fotografija s 10. međunarodnog salona fotografija 2013., kojeg organizira Hrvatsko šumarsko društvo.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Salon fotografija posvećen šumama i životu u njemu, od 2004. godine organizira Hrvatsko šumarsko društvo. S fotografijama na natječaju mogu sudjelovati samo profesionalni šumari, a kroz godine izložba fotografija prerasla je u međunarodni salon na kojem se natječu šumari iz mnogih europskih i zemlja SAD-a. Na 10. salon fotografija 2013. ‘Šuma okom šumara’ svoje radove je poslalo 48 autora s 418 fotografija. Za izlaganje su odabrane 263 fotografije od 44 autora, a najbolje ocjenjene fotografije izložene su u Lipovljanima, jer zbog ograničenog prostora, cijeli postav izložbe nije mogao biti izložen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   Svečano otvorenje započela je pjevačka grupa KUD-a Lipa, a sve posjetitelje pozdravila je Marica Tisaj, kao domaćin izložbe. Potom je goste i izvođače programa pozdravio i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, koji je naglasio stalnu povezanost Lipovljana i šumara, uzgojitelja i čuvara naših hrastovih šuma.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA              Izložbu fotografija ‘Šuma okom šumara’, u ime Hrvatskog šumarskog društva, otvorio je šumar Damir Šlogar iz Kutine. Tom prigodom je naglasio kako s velikim zadovoljstvom Hrvatsko šumarsko društvo izlaže fotografije u Lipovljanima jer je to baš primjeren sadržaj uz Dane Josipa Kozarca, koji se po treći puta organiziraju u Lipovljanima, uz Dan općine i Kozarčev rođendan, 18. ožujka.

Na kraju svečanog otvorenja izložbe fotografija zasvirali su i zapjevali tamburaši KUD-a ‘Lipa’, a svi prisutni s radošću su razgledali raznolike fotografije koje su zabilježili šumari u Hrvatskoj i više europskih zemalja.            (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content