• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR O STIPENDIRANJU STUDENTA AGRONOMSKOG FAKULTETA

U uredu općinskog načelnika općine Lipovljani Maria Ribara, u ponedjeljak, 29. prosinca potpisan je ugovor o stipendiranju studenta Domagoja Matejaša iz Lipovljana. Potpisivanju ugovora bile su još prisutne Ankica Matejaš, majka studenta Domagoja i Natalija Rohan, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Svake jeseni općina Lipovljani raspisuje javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija kojima želi omogućiti viši i kvalitetniji studentski standard studentima s područja općine Lipovljani. Svake godine raspisuje se natječaj za više studentskih stipendija, u prosjeku za 4 stipendije, i uglavnom, za deficitarna zanimanja na području općine Lipovljani, gdje bi studenti, nakon završenog studiranja, odmah mogli pronaći prvo zaposlenje.

Ove jeseni također je raspisan javni natječaj za dodjelu 4 stipendije, no na natječaj se javio samo Domagoj Matejaš, student treće godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Općinsko vijeće na zadnjoj sjednici donijelo je odluku da mu se dodjeli stipendija, pa su božićni praznici na fakultetu iskorišteni za potpisivanje ugovora.

Mjesečni iznos stipendije je 700 kuna, a isplaćuje se 10 mjeseci u godini. Stipendija je nepovratna ako se školovanje završi, no ako student prekine ili odustane od studiranja, stipendija se mora vratiti u općinski Proračun.

Domagoj Matejaš, student je 3. godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu, smjer zaštite bilja, s redovitim polaganjem ispita. Kako je to zanimanje koje je traženo, zbog ulaska u Europsku uniju, te izmjena ili uvođenja novih zakonskih propisa, očekuje se bez poteškoća pronalazak zaposlenja, nakon 5-to godišnjeg studija. Mario Ribar, općinski načelnik, zaželio mu je uspješno studiranje, te brzi pronalazak posla na lipovljanskom području.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANova saznanja iz tog područja, te poštivanje europskih propisa, naglašeno je u razgovoru, važno je i poljoprivrednicima s lipovljanskog područja. Stoga je studentu Domagoju Matejašu zaželjeno uspješno studiranje i, ovom stipendijom, bolji studentski standard. Općina Lipovljani trenutno financira 8 studenata, za što je izdvojeno 56.000 kuna iz općinskog proračuna, a spremna je izdvojiti novac za još veći broj stipendija kako bi riješila potrebu za deficitarnim kadrovima na području općine Lipovljani.           (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content