• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BOGAT SADRŽAJ BLAGDANA SV. ROKA U KRIVAJU

Kroz dva dana, u petak, 15. kolovoza i u subotu, 16. kolovoza u Krivaju je bogatim programom obilježen blagdan sv. Roka, zaštitnika mjesta. Uz dosta sportskih sadržaja, u Krivaju se još mogla vidjeti likovna kolonija, nastup pjevačkih zborova iz lipovljanskih udruga, te izložba ručnih radova i suvenira.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Krivajci će ovogodišnje Rokovo pamtiti i po tome što je u kapelici sv. Roka, dosadašnji župnik Darijo Šimić, služio svoje posljednje misno slavlje, kao župnik RKT župe sv. Josipa u Lipovljanima. Nakon mise u Krivaju otišao je na službovanje, prema imenovanju požeškog biskupa, u župu Sladojevci. Sveta misa je održana u kapelici sv. Roka, zbog prijetnje kišom, pa su mnogi vjernici misu slušali izvan kapelice.

U isto vrijeme, ispred Društvenog doma u Krivaju, održana je likovna kolonija slikara amatera, likovne grupe koja djeluje pri Udruzi žena ‘Veličanka’ iz Kraljeve Velike. Uz 7 slikara bio je i njihov mentor Ivica Bilandžić iz Kutine, koji je samo za tu KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApriliku došao s otoka Krka, gdje samostalno izlaže radove. Svojim likovnjacima ”pomagao je” odmah, tijekom nastajanja slike, savjetima i usmjeravanjima. To je i svrha likovnih kolonija koje se organiziraju kako bi radovi bili što kvalitetniji. Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji u Krivaju sudjelovali su: Zdenka Kokolek, Ivanka Ljubica Kozina, Ivanka Grgurić, Ines Babić, Lidija Pavičić i kao gosti Zlatko Žagar  i Dubravko Malleg iz Novske. Njihovi radovi ostaju u Krivaju, a o njima će se brinuti Krivajska udruga mladih.

Velik broj gostiju bio je u subotu, 16. kolovoza u posjetu obiteljima u Krivaju, kako bi zajedno proslavili zaštitnika sv. Roka. Svi oni mogli su vidjeti i izložbu radova više članova Udruge za zaštitu kulturne baštine, a tijekom sportskog dijela programa održanje i susret 60-tak bikera, koji su se svojim moćnim motorima provezli kroz Krivaj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA               Jednosatni koncert pjevačkih zborova priredili su pjevači tri zbora udruga građana iz Lipovljana. U obnovljenom Društvenom domu u Krivaju, u čast blagdana sv. Roka, zapjevali su članovi zbora Češke besede, potom zbora KPD ‘Karpati’, a na kraju i Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’. Za odličan nastup svim ‘zborašima’ je zahvalio Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, a domaćinima je čestitao blagdan Rokova, zaštitnika Krivaja.

Ovogodišnje obilježavanja Rokova u Krivaju završeno je podjelom priznanja i pehara najboljima na nogometnom, memorijalnom turniru ‘Goran Matešić’, zakuskom i zabavom na otvorenom za sve posjetitelje.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content