• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAMJENICA VELEPOSLANIKA REPUBLIKE SLOVAČKE U HRVATSKOJ U POSJETU LIPOVLJANIMA

Općinu Lipovljani i Maticu slovačku Lipovljani, u četvrtak, 17. srpnja posjetili su dr. Hana Kováčová, zamjenica veleposlanika Republike Slovačke u Hrvatskoj i Boris Petrik, prvi tajnik slovačkog veleposlanstva. Na predstavljanju programa ‘Lipovljanskih susreta 2014.’ potvrdili su da će Slovačka biti zemlja partner ovogodišnjih ‘Susreta’, manifestacije nacionalnih manjina u Hrvatskoj, koja će se u Lipovljanima održati od 22. do 24. kolovoza, a potom su upoznati s radom Matice slovačke Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADomaćini u ovom radnom posjetu bili su Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani i Marica Tisaj, tajnica Matice. Nakon izlaganja o tome kako će se Slovačka predstaviti kao zemlja partner ‘Lipovljanskih susreta’, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAizaslanstvo slovačkog Veleposlanstva u Hrvatskoj, u pratnji Sandre Kralj Vukšić, direktorice slovačkog Kulturnog centra u Našicama, uputilo se u novu zgradu Knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, gdje su razgledali prostor u kojem će se za vrijeme ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, održati predstavljanje Slovačke kao zemlje partnera ‘Susreta’ i okrugli stol na temu nacionalnih manjina. S mogućnostima uređenja prostora upoznali su ih Josip Krajči i Marica Tisaj, knjižničarka u Lipovljanima.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Potom su dr. Hana Kovačova i Boris Petrik, u pratnji domaćina obišli i Slovačku etno kuću u Lipovljanima. Ona je prošle godine, u okviru programa ‘Lipovljanskih susreta’ svečano otvorena, a u njoj je postavljena etno-zbirka posvećena doseljavanju Slovaka u Lipovljane. Gosti iz slovačkog Veleposlanstva pohvalno su se izrazili o njegovanju tradicijskih vrijednosti doseljenih Slovaka i o radu Matice slovačke Lipovljani. Hana Kováčová, koja je na dužnosti zamjenika veleposlanika tek nekoliko tjedana i po prvi puta je u Lipovljanima, upisala se i u spomen knjigu Slovačke etno kuće i izrazila svoju radost posjetom Lipovljanima, te mogućnošću da će se tijekom ‘Lipovljanskih susreta 2014.’ moći predstaviti Republika Slovačka svim posjetiteljima ove kulturne i turističke manifestacije.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPosjet Hane Kovačove i Borisa Petrika iz slovačkog Veleposlanstva u Zagrebu i dr. sc. Sandre Kralj Vukšić iz Našica završio je dogovorom o konkretnim pripremama programa koji će se održati tijekom ‘Lipovljanskih susreta 2014’.    (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content