• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VATROGASCI S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI NA ISPOMOĆI U SANACIJI POPLAVLJENOG PODRUČJA

Vatrogasci Sisačko-moslavačke županije, a među njima i 3 vatrogasca Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, otputovali su u nedjelju, 8. lipnja poslijepodne, na poplavljeno područje županjske Posavine, gdje će tjedan dana raditi na sanaciji šteta pričinjenih za trajanja nedavnih katastrofalnih poplava rijeke Save u istočnoj Slavoniji. Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije, na stradalo područje, uputila je 11 vatrogasaca, kamion, cisternu i dva kombi vozila, a u Novskoj, na ispraćaju vatrogasnog konvoja, bio je i Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Vatrogasci naše, Sisačko-moslavačke županije, a i Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, dobro znaju što su poplave. Tijekom ove godine, posebno u veljači, borili su se s visokim vodama Save, braneći mnoga domaćinstva od Martinske Vesi u gornjoj Posavini, do Jasenovca, odnosno Mlake na području srednje Posavine, do krajnje granice izdržljivosti. Slično je bilo i u Kraljevoj Velikoj, gdje je obranjeno 20-tak domaćinstava od visoke vode Save ispuštene u Lonjsko polje. Ipak, u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje RH, prihvatili su

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uz kamion s potrebnom opremom, na postradalo područje, upućena je i cisterna za prijevoz pitke vode kapaciteta 10.000 litara, te kombi vozila u kojima su otpremljene pumpe za ispumpavanje, agregati za struju, oprema za vatrogasce, te značajna količina ručnog alata i potrepština koje se koriste tijekom sanacije postradalog područja.

jednotjedni odlazak na postradalo područje gdje će sudjelovati u sanaciji šteta u Drenovcima, posavskom selu smještenom uz Posavske Podgajce, koji su bili najizravnije ugroženi pucanjem savskog nasipa.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Vatrogasna zajednica grada Siska, na postradalo područje uputila je dva vozila i 5 vatrogasaca, Vatrogasna zajednica grada Novske, kamion i 3 vatrogasca i Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, cisternu i 3 vatrogasca. S lipovljanskog područja tročlanu ekipu vatrogasne cisterne DVD-a Lipovljani čine vatrogasci Mario Santo, Saša Kuharić i Nenad Popović. Svi su se okupili kod Vatrogasnog doma u Novskoj, odakle su, nakon kraćeg dogovora i uputa krenuli put Drenovaca. Ispratili su ih Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik VZ Sisačko-moslavačke županije, čelništvo VZG Novska, te Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani. Na pripremi odlaska vatrogasaca operativno je radio Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, a podršku takvom obliku pomoći postradalom području istočne Slavonije dala je i Općina Lipovljani na čelu s Mariom Ribarom, načelnikom općine.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content