• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

INA SPONZORIRA PROJEKTE OPĆINE LIPOVLJANI

INA-Industrija nafte d.d., tijekom ove godine sponzorirati će i donirati 6 projekata na području općine Lipovljani u iznosu od 62.000 kuna. Ugovore o sponzoriranju i donaciji novčanih sredstava u utorak, 3. lipnja, na kraćoj svečanosti u Lipovljanima, potpisali su Zoran Bonjaj, direktor INA-e, proizvodne regije Središnja Hrvatska i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te predstavnici još 4 udruge građana, odnosno općinske ustanove, kojima je odobrena donacija.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, kao domaćin svečanosti potpisivanja ugovora o sponzoriranju i donaciji, u općinskoj vijećnici pozdravio je Zorana Bonjaja, direktora INA-e i predstavnike udruga i ustanove iz Lipovljana, kojima je INA prihvatila projekte za sufinanciranje. Zahvalio je INA-i na podršci koju je iskazala za razumijevanje potreba udruga građana i lokalnih jedinica i podsjetio da INA već 50 godina posluje na području Lipovljana, te dio stanovnika radi u toj naftnoj industriji.

Mario Ribar posebno je još zahvalio na razumijevanju INA-e za programe općine Lipovljani i naglasio da je 30.000 kuna, kojima će INA sponzorirati organizaciju ‘Lipovljanskih susreta 2014.’ velik doprinos održavanju te kulturne i turističke manifestacije, po kojima su Lipovljani prepoznatljiva multikulturalna sredina, a INA sponzor s drugim po veličini iznosom danim za organiziranje manifestacije.

Zoran Bonjaj, direktor proizvodne regije INA-e, zahvalio se domaćinu na svečanom potpisivanju ugovora, te naglasio da je INA odgovorna društvena kompanija koja, kad crpi prirodno bogatstvo ovog područja želi dio tog bogatstva i vratiti tako što pomaže razvoju i potrebama sredina u kojima rade i ostvaruju prihode od svoje djelatnosti proizvodnje nafte i plina. Sa Lipovljanima se surađuje preko 50 godina, od kako je početkom 60-ih godina prošlog stoljeća tu pronađena nafta i plin, a posebno mu je drago, istako je direktor Bonjaj, što su ove KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAgodine među prihvaćenim projektima i programi iz kulture, sporta, odgoja najmlađih i projekt hrvatskih branitelja.

Zoran Bonjaj, u ime INA-e, Mario Ribar, u ime općine Lipovljani, Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’, Melita Mihalić, zamjenica predsjednika UDVDR-a, ogranka Lipovljani, Ivica Lažeta, predstavnik ŠNK ‘Slavonac’ i Nevenka Zorić, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ iz Lipovljana, potpisali su, potom, ugovore o sponzorstvu, odnosno donaciji za odobrene projekte. Svi oni bit će realizirani u slijedećih nekoliko mjeseci.

Na kraju svečanog potpisivanja ugovora, na ukupni iznos od 62.000 kuna, sponzoru INA-i još jednom se zahvalio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Naglasio je kao će se novac dobiven od INA-e potrošiti strogo namjenski, za one projekte za koje je i dobiven, a ako ne bude dovoljno sredstava da se projekti završe, ostatak novca za kandidirane projekte dobit će iz općinskog Proračuna. Namjensko trošenje novca je obveza koja otvara put i budućem kandidiranju projekata koje će financirati INA. Zahvalio je i udrugama na pisanju projekata, te svom zamjeniku Tomislavu Lukšiću, koji zbog obveza nije bio nazočan ovom potpisivanju ugovora, ali je zato u potpunosti radio na realizaciji ovih ugovorenih donacija.

Od 62.000 kuna, koliko će INA donirati ili sponzorirati, općina Lipovljani će dobiti 40.000 kuna. Za organizaciju ‘Lipovljanskih susreta’ 30.000 kuna i za uređenju prilaza i okoliša ambulante Doma zdravlja u Lipovljanima 10.000 kuna. Ostalih 22.000 kuna bit će donirano udrugama i općinskoj ustanovi. Projekt KUD-a ‘Lipa’ – Dani KUD-a ‘Lipa’ i 90. obljetnica rada ‘Lipe’ bit će podržan s 5.000 kuna, a projekt ŠNK ‘Slavonac’ za opremanje i uređenje pročelja na objektu svlačionice i prostorija nogometnog kluba sa 7.000 kuna. Projekt Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata na obilježavanju  Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, koji će se održati 12. listopada, bit će podržan s 5.000 kuna, a 5.000 kuna bit će donirano i Dječjem vrtiću Iskrica iz Lipovljana za projekt uređenja i nabavke sprava za dječje igralište.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U ime udruga, za donirana sredstva INA-i, zahvalila se Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’ i pozvala predstavnike INA-e na njihov program obilježavanja Dana KUD-a ‘Lipa’. Za ured direktora Proizvodne regije, načelnik Mario Ribar uručio je Zoranu Bonjaju logotip ‘Lipovljanskih susreta’ sa satom, uz znak zahvale za vrijednu suradnju.                 (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content