• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 787.000 KUNA ZA UGRADNJU NOVOG GRIJANJA I HLAĐENJA U DRUŠTVENOM DOMU U LIPOVLJANIMA

Do sezone grijanja na jesen, zgrada Društvenog doma u Lipovljanima, u kojoj su sada smješteni uredi Općine Lipovljani, knjižnica i čitaonica, prostorije nekih udruga, te kuhinja i velika dvorana za priredbe, imat će potpuno novi sistem grijanja i hlađenja, koji će osim kvalitetnijeg grijanja donijeti i uštedu energenata. Radovi na izgradnji novog grijanja i hlađenja obavit će tvrtka MI-MARIS iz Ivanić Grada, a ugovor je, nakon provedene javne nabave, s izvođačem potpisan u srijedu, 28. svibanja u uredu načelnika Općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U što bržem vremenskom roku, djelatnici MI MARIS, izgradit će novo grijanje i hlađenje zgrade Društvenog doma, na kojoj se, paralelno, izvode i radovi na vanjskom uređenju. Novo grijanje zgrade bit će ugrađeno kao tri sistema koji će grijati prostore po potrebi. Radne prostorije Općine Lipovljani grijat će se u uredovno vrijeme, a sve druge prostore Društvenog doma prema potrebi i tijekom korištenja. To bi trebalo osjetno smanjiti troškove grijanje i hlađenja zgrade, te veće uštede energenata, čemu će pridonijeti i radovi na vanjskoj izolaciji i uređenju zgrade Društvenog doma.

U uređenje novog sistema grijanja i hlađenja zgrade Društvenog doma bit će uloženo 629.000 kuna, odnosno 787.000 s PDV-om. Od tog iznosa 60% sredstava, odnosno 470.000 kuna financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, a ostatak sredstava izdvojit će se iz Proračuna Općine Lipovljani.

Nakon popisivanja ugovora između Maria Ribara, načelnika Općine Lipovljani i Stanka Magića, vlasnika MI-MARIS tvrtke, izvođači radova, u pratnji Maria Ribara, načelnika općine, Vlade Popovića, izabranog nadzornog organa, obišli su zgradu Društvenog doma. U potkrovlju će biti smještena komora, a obiđeno je i staro postrojenje kotlovnice koje je do sada grijalo zgradu Društvenog doma. Poslovi na ugradnji novog sistema grijanja i hlađenja neće biti jednostavni, no u roku od 5 mjeseci će biti završeni, pa će se u novu sezonu grijanja krenuti s novim postrojenjem. S obzirom na ugovorene radove i vremensku dinamiku u realizaciji ovoga projekta, društveni dom u Lipovljanima, će od srpnja do završetka radova biti privremeno nedostupan za korištenje raznih sadržaja.                (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content