• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODVEZENO 90 ROTO-BALA SIJENA I 10 TONA KUKURUZA U NIJEMCE ZA ISHRANU SPAŠENE STOKE

Tri šlepera sijena, ukupno 90 roto-bala, i 10 tona kukuruzne prekrupe, sakupili su i poslali u istočnu Slavoniju za ishranu stoke, poljoprivrednici s područja Općine Lipovljani i okolnih mjesta, kako bi pomogli postradalim stanovnicima županjske Posavine u prehranjivanju spašene im stoke iz njihovih, poplavljenih mjesta. U akciji prikupljanja i organiziranja otpreme ove važne humanitarne pomoći, angažirali su se članovi DVD-a Lipovljani i Općina Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Nakon prikupljena i odvezena tri kombi vozila humanitarne pomoći za stradalnike od poplava u županjskoj Posavini, humanitarna akcija nastavljena je, ali sada prikupljanjem stočne hrane za spašene životinje s tih poplavljenih područja. Paralelno s prikupljanjem odjeće, hrane i higijenskih potrepština, Zlatku Pješu, zapovjedniku DVD-a Lipovljani, javljali su se i poljoprivrednici koji su ponudili svoju pomoć kroz doniranje stočne hrane za prehranu životinja.

Kada je iskoordinirana količina hrane, utovar i prijevoz, organiziran je odvoz stočne hrane za Nijemce, koju su kao svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji, besplatno prevezli autoprijevoznici iz Novske.

U ponedjeljak, 26. svibnja najprije su utovarene roto-bale na poljoprivrednom obrtu Kopecki u Lipovljanima. Potom su u šlepere prijevoznika Damira Milašinovića i  Satala iz Novske utovarene i ostale bale sijena kod Sanje Dujić  i OPG-a Zlatka Štrbana, iz Lipovljana, OPG-a Vukelić u Banovoj Jarugi i OPG-a Ivice Crnojevića u Staroj Subockoj. Uz otpremljenih 90 roto bala sijena, poduzeće Korina, koja obradive površine ima i na lipovljanskom području, donirala je 10 tona kukuruza, koji su samljeli u kukuruznu prekrupu i odvezli u Poljoprivrednu zadrugu Banovci u Nijemce, kod Vinkovaca, u koju je upućena humanitarna pomoć iz Lipovljana u koordinaciji Zlatka Pješa, zapovjednika DVD-a Lipovljani.

Tako su se, osim pojedinaca s područja Općine Lipovljani, koji su u tri dana akcije prikupili tri kombi vozila humanitarne pomoći za potrebe evakuiranih, iskazali i poljoprivrednici donirajući svoju stočnu hranu, za interventnu prehranu spašene stoke. Tri šlepera sijena i jedan kamion kukuruza, te osiguran besplatan prijevoz autoprijevoznika Željka Satala iz Novske, D.M. Transporti vl. Damira Milašinovića, te Korina d.o.o., vl. Željka Miroslavljevića, znatna je pomoć koja će dobro doći pri ishrani stoke, dok se (ne)prilike ne stabiliziraju i život vrati u kakvu, takvu normalu. To je ujedno i još jedan vrijedan doprinos humanitarnoj akciji ‘Hrvatska pomaže’ od poljoprivrednika i prijevoznika s područja Općine Lipovljani i okolice.          (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content