• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POŽAR U PILJENICAMA PRIČINIO VELIKU MATERIJALNU ŠTETU

Na obiteljskom imanju u Piljenicama, na kom žive Zlatko i Nevenka Pavlović, u srijedu, 30. travnja oko 16.30 sati došlo je do požara u kojem je pričinjena velika materijalna šteta. Požar je buknuo u staji, starom drvenom objektu od hrastovih planjki u dvorištu, dok ukućani nisu bili kod kuće, pa je u požaru stradao parkirani osobni automobil, 13 prasadi, 50-tak pilića i jedan jarić. Ipak, spašeni su traktor i prikolica, 10 koza, te dio objekta, a ljudskih žrtava nije bilo.

K

Unatoč brzoj intervencije vatrogasaca, prije svega, DVD-a Piljenice, ali i vatrogasaca DVD-a Lipovljani i DVD-a Kraljeva Velika, požar se izuzetno brzo širio po stogodišnjem drvenom objektu, u kojem je, uz životinje, bilo i balirano sjeno i slama te drva. Nakon gotovo jednosatne bitke s vatrom, požar je lokaliziran, a potom i ugašen, uz veliki napor na gašenju objekta, a posebno baliranog sijena.

K

Dim i vatru u starom gospodarskom objektu najprije je primjetila malodobna prolaznica iz Piljenica. No, požar je već tada uzo velikog maha i unatoč brzog dolaska vatrogasaca, pričinjena šteta je jako velika. Na intervenciju se odazvalo, u kratkom roku, 25 vatrogasaca VZO Lipovljani. Što je uzrok ovom požaru sa pričinjenom velikom materijalnom štetom utvrdit će požarni inspektor, no sumnja se na neispravnu elektro instalaciju.   (Damir SMETKO)

K K K K

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content