• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZELENA ČISTKA U OPĆINI LIPOVLJANI

Akciju čišćenja divljih deponija raznog otpada, odradili su volonteri općine Lipovljani, u subotu, 26. travnja, i tako i sami postali dio ‘Zelene čistke’. Jedan dan za čisti okoliš – Zelena čista globalni je pokret kojim se u cijelom svijetu uz Dan planeta zemlja građani uključuju u čišćenje okoliša. Tridesetak volontera očistili su dvije divlje deponije smeća, na sjeverozapadnom dijelu Piljenica prema Ilovi, i pri tome nakupili gotovo 10 kubika odbačenog raznog otpada po kanalima uz ceste te po zapuštenoj depresiji u blizini vodotoka Ilove.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                To je druga ovogodišnja akcija čišćenja divljih deponija raznog otpada na području općine Lipovljani, a osim što je organizirana u okviru ‘Zelene čistke’, cilj akcije je bio podizanje svijesti svih mještana općine Lipovljani o povećanoj brizi u stvaranju, i posebno, načinu odlaganja otpada.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

U akciju su bili uključeni predstavnici udruga građana iz Lipovljana, mjesnih odbora Lipovljani, Krivaj, Piljenice i Kraljeva Velika, Lovačkog društva Lipovljani, učenici osnovne škole Josipa Kozarca, Organizacija žena HSS-a ‘Hrvatsko srce’, mladež HSS-a Lipovljani,  članovi SDP-a Lipovljani te djelatnici Šumarije Lipovljani i ‘Lipkom servisi’, u velikom broju odazvali i očistili značajnu površinu od odbačenog smeća.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Općina Lipovljani po prvi puta se, ove godine, uključila u ekološku akciju ‘Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš’, koja se u subotu, 26. travnja provodila diljem Hrvatske, ali i u još 110 zemalja svijeta u okviru svjetske akcije World Cleanup 2014., iako je ovog proljeća, prije mjesec dana, već održana akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, uz prugu i šumu na predjelu Čertak. Osim toga, preko ‘Lipkom servisa’ početkom travnja, započelo je i selektivno prikupljanje otpada iz domaćinstava općine Lipovljani, čime se želi dodatno zaštititi okoliš, smanjiti troškove zbrinjavanja otpada i dio otpada pretvoriti u korisne sirovine za dalje korištenje.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nakon prikupljenog različitog otpada, ponekad i opasnog, poput razbijenog stakla ili kemijskih sredstava, svi volonteri, njih više od 30, bili su počašćeni ručkom kod lovačke kuće Čertak. (D.Smetko)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content