• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA 126. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-A LIPOVLJANI

Uz nazočnost velikog broja gostiju i prijatelja, u nedjelju, 6. travnja održana je 126. redovna godišnja Skupština DVD-a Lipovljani. Stožerno je to društvo Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, jedno od najbrojnijih društava u Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije jer u svom članstvu ima 206 članova s pravom glasa, 40-tak članova djece i mladeži i 10 profesionalnih vatrogasaca, koji usluge vatrozaštite profesionalno pružaju INA-i.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Ovogodišnju Skupštinu vodio je Stjepan Markanović, predsjednik Društva. On je podnio usmeno izvješće o radu Upravnog odbora u prošloj godini. O radu zapovjedništva Društva izvješće zapovjednika Zlatka Pješa pročitala je mlada članica Klara Ćosić, a u ime knjigovodstvenog servisa, izvješće o poslovanju DVD-a Lipovljani u 2013. godini pročitala je članica Dijana Vanjek.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAU protekloj godini čelništvo DVD-a Lipovljani bilo je fokusirano na osiguranje posla s INA-om i pripremanju ponuda za javni natječaj za koji su se morali dobro pripremiti, a uz društvo iz Stružeca, grad Popovača, još jedino DVD Lipovljani obavlja poslove za INA-u, za koji su radili i u zadnjih 40-tak godina na naftnim poljima u Kozaricama.

Iz izvješća zapovjednika Zlatka Pješa vidljivo je da je DVD Lipovljani u prošloj godini imao 92 intervencije, od čega 20 većih i značajnijih, a 70-tak je bilo više tehničke naravi. U opasnosti je bila imovina u vrijednosti 2,5 milijuna kuna, a štete su pričinjene u visini od oko 100 tisuća kuna. Osim dobrovoljnih članova, u Društvu je zaposleno 10 profesionalnih vatrogasaca, koji osobni dohodak zarađuju radeći za INA-u.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA              U protekloj godini društvo je pozitivno poslovalo. Ukupni prihodi bili su 1.190.797 kuna, a ukupni rashodi 1.107.678 kuna. Za ovu godinu planiraju prihode veće od 1,5 milijun kuna.

Takav rad i toliki prihodi vrijedni su čestitki. Stoga su nakon usvajanja izvješća o prošlogodišnjem radu DVD-a Lipovljani, te podjele vatrogasnih spomenica, mnogi gosti uputili čestitke za rad Društva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Prvi je riječi pohvale uputio Teodor Fricki, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, koji se prisjetio rada ovog vatrogasnog društva prije 40-tak godina kada je i sam u njemu bio vrlo aktivan. Čestitkama se pridružila, među ostalima, i Marijana Petir, predstavnica DVD-a Mustafina Klada, Mravlje Boštija, predsjednik PGD Bizovik iz Slovenije, Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAmoslavačke županije, te Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i Danijel Ribarić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Načelnik Mario Ribar čestitao je DVD-u Lipovljani na dugoj vatrogasnoj tradiciji i zahvalio za sve što čine za sigurnost, a time i razvoj općine Lipovljani.

– Ovdje se je uvijek cijenio i pomagao rad vatrogastva, a ono to uvijek vrati kroz zaštitu ljudi i imovine. Tako je bilo i tijekom ovogodišnje obrane od poplave u KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKraljevoj Velikoj, kad je vatrogastvo dalo izuzetan doprinos u zaštiti imovine naših domaćinstava, a općina je to prepoznala nagrađujući sve vatrogasce Plaketom općine Lipovljani, uz nedavni Dan općine.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAZahvaljujem za sve napore i zajedništvo koje ste pokazali, želim da se to zajedništvo nastavi na korist svih jer je to temelj za dalji razvoj Lipovljana i čitave općine Lipovaljni – naglasio je Mario Ribar na godišnjoj Skupštini DVD-a Lipovljani.

Nakon Skupštine domaći članovi i mnogobrojni gosti iz 30-tak dobrovoljnih vatrogasnih društava nastavili su zajedničko druženje. Prošla, 125. godina DVD-a Lipovljani bila je još jedna uspješna godina ovog Društva.        (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content