• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VATROGASCI DVD KRALJEVA VELIKA ISKAZALI SU SE U OBRANI OD POPLAVA

Nakon odgode vatrogasne Skupštine u veljači, zbog tadašnje obrane od poplave, vatrogasci DVD-a Kraljeva Velika redovnu godišnju Skupštinu održali su u subotu, 5. travnja. Za sav nesebičan višednevni doprinos u obrani obiteljskih domaćinstava i imovine sumještana, osobno su im, na Skupštini, zahvalili Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Stožera za obranu, i Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i glavni operativac Stožera za obranu i spašavanje od poplave.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na Skupštini su podnijeta izvješća o radu i financijskom poslovanju DVD-a Kraljeva Velika u prošloj godini. O radu Društva govorio je u ime Upravnog odbora Danijel Ribarić, a o izvršenim intervencijama zapovjednik Jurica Stipčević.

– Navalno vozilo je redovito servisirano i spremno je za intervencije. Oprema u samom vozilu je stara i dosta je nedostaje što nam je u planu nabaviti. Osim poplave nismo imali drugih intervencija. Izlazili smo i na natjecanja, bili jedni od domaćina Vatrogasnom izazovu, naši članovi su se obrazovali za čin vatrogasca I. klase i vatrogasnog dočasnika I. klase – istako je, među ostalim, u izvješću o radu u 2013. godini, Danijel Ribarić, u ime Upravnog odbora DVD-a Kraljeva Velika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                 Prošle godine u travnju članovi DVD-a Kraljeva Velika sudjelovali su u obrani od poplave svoga mjesta, ali i u obrani Košutarice, na jasenovačkom području. Osim toga uvježbavali su ekipe za natjecanje i odradili nekoliko radnih akcija na uređenju spremišta i njegovog okoliša. Izvješće o radu zapovjedništva podnio je Jurica Stipčević, zapovjednik Društva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U protekloj godini raspolagali su s nešto više od 22 tisuće kuna, a ukupno su za rad Društva utrošili 21 tisuću kuna. Za ovu godinu planiraju, uz zanavljanje vatrogasne opreme, ostvariti prihod od 29 tisuća kuna. Članovi Skupštine prihvatili su izvješća o radu u 2013. godini i planu za ovu godinu, bez rasprave, jednoglasno.

Nakon toga prisutnim članovima DVD-a Kraljeva Velika uručene su spomenice za 10, 20 i 30 godina rada u vatrogastvu.

Na uspješnom radu u prošloj godini, sudjelovanju na obrani od poplave, ali i na požrtvovnoj obrani, još veće poplave, ove godine u veljači, u kojoj su KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAobranjena sva domaćinstva koja su bila ugrožena u Kraljevoj Velikoj, na Skupštini je svim članovima DVD-a Kraljeva Velika osobno zahvalio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio je i ostalim društvima Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, te svim društvima Vatrogasne zajednice grada Novska, koji su priskočili u pomoć. No, članovi DVD-a Kraljeva Velika, kako je naglasio načelnik Mario Ribar, ipak su podnijeli najveći teret na poslovima obrane. Čestitao je svima na pokazanom zajedništvu, na zajedništvu u međusobnoj suradnji u Vatrogasnoj zajednici i zaželio da se tako i dalje nastavi djelovati.

Rad kraljevčanskih vatrogasaca pohvalili su i svi gosti na Skupštini, među kojima i Davor Štimac, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Novska, te Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. Društvo broji 185 članova, od čega 17 operativnih, 48 izvršujućih, 55 pričuvnih, 18 veterana i 47 članova djece i mladeži.                 (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content