• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ISTRAŽUJU SE ZNATNI GUBICI VODE U VODOVODNOJ MREŽI ‘LIP-KOM’-A

U protekla tri mjeseca 2014. godine gubici u vodovodnoj mreži na području općine Lipovljani kreću se od 1.300 do 1.800 kubika vode mjesečno, pa je ukupno izgubljeno oko 4.500 m³ vode. Kako je potrošnja mala, jer nema velikog broja priključaka, gubitak vode je iznenađujuće velik. Za prva tri mjeseca to će LIP-KOM, poduzeće za distribuciju vode na području općine Lipovljani koštati oko 25 do 30 tisuća kuna. Stoga se intenzivno provode mjerenja i kontrole kako bi se utvrdio razlog tolikog gubitka u vodovodnoj mreži.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                O tom problemu informirani su i članovi Nadzornog odbora ‘LIP-KOM’-a, u srijedu, 2. travnja na sjednici koju je vodio Josip Krajči, predsjednik Odbora. Nakon informiranja članova Odbora zaključeno je da se prihvaća informacija o gubicima vode, ali daje i suglasnost za brzo utvrđivanje pravog uzroka gubitka vode, te njegovo saniranje.

Sastanak članova Nadzornog odbora svakog mjeseca ima za cilj što operativnije pratiti rad ‘LIP-KOM’-a kako bi njegovo poslovanje bilo što ekonomičnije i bez gubitaka. Stoga su članovi Nadzornog odbora informirani i da se nastavlja akcija opominjanja i naplate dugovanja putem ovrha potrošača, koji svoje obveze ne podmiruju prema ‘LIP-KOM’-u. To je spor proces, no radi se prema zakonu, koji nalaže poduzimanje mjera prisilne naplate. S krajem 2013. godine LIP-KOM ima nenaplaćenih potraživanja nešto većih od 300.000 kuna koja će, ako se ne plate na vrijeme i nakon opomene, naplatiti prisilnom naplatom.

Za prošlu godinu komunalno poduzeće ‘LIP-KOM’, prema prvim izračunima, poslovat će pozitivno. Na ukupnom poslovanju koje ne prelazi 2 milijuna kuna u prošloj godini, dobit neće biti velika, no 50-tak tisuća kuna dobiti govori da se je puno radilo, čak i van redovnih djelatnosti. Privremeno izvješće o poslovanju u prošloj godini zadovoljilo je članove Nadzornog odbora, koji za slijedeću sjednicu očekuju potpuno izvješće o poslovanju ‘LIP-KOM’-a u 2013. godini.

Od ove godine ‘LIP-KOM’ će poslovati samo s djelatnostima vodoopskrbe i odvodnje pa se članovi Nadzornog odbora boje poslovanja s gubitkom. Za prvo tromjesječje ove godine ostvarili su prihod od 239 tisuća kuna, ali i rashod od 235 tisuća kuna, pa je za sada poslovanje na pozitivnoj nuli. Stoga se nastavlja stalno praćenje prihoda i troškova kako bi se moglo na vrijeme intervenirati, zaključili su članovi Nadzornog odbora ‘LIP-KOM’-a na travanjskom sastanku.                 (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content