• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI, DAN ŽUPE, DAN ŠKOLE I DANE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA PRIPREMLJEN JE BOGATI SEDMODNEVNI PROGRAM

Od četvrtka, 13. ožujka, pa sve do srijede, 19. ožujka različitim  sadržajima u Lipovljanima će se obilježavati ovogodišnji Dan općine Lipovljani, Dan župe, uz blagdan sv. Josipa zaštitnika RKT župe Lipovljani, te Dan škole i Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima u kojima sudjeluju mnoge institucije i udruge izvan općine, ali i u općini Lipovljani.

 

Program po danima

 

Program uz Dan općine Lipovljani, Dan župe, Dan škole i Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima započinje u četvrtak, 13. ožujka 2014., i to stručnim predavanjem kojeg će održati Edo Bogović o Parku prirode Lonjsko polje kao izazovu turističkog razvoja. Predavanje će biti održano u novoj knjižnici i čitaonici, u 18 sati, a u 19 sati bit će, u istom prostoru, otvorena izložba lipovljanskih slikara ‘Raskoš lipovljanskih pejzaža’.

U petak, 14. ožujak u 17,30 sati započinje promocija knjige dr. Josipa Stojanovića „Raskoš prirode“, u  knjižnici i čitaonici Lipovljani, a u 18,30  sati izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’, u istom prostoru.

U subotu, 15. ožujka održava se manifestacija Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima u okviru koje će se održati Međunarodni znanstveno stručni skup ‘Poplavne šume’ s početkom u 10 sati, u knjižnici i čitaonici. Sudjeluje veći broj uglednih šumarskih stručnjaka iz Češke, Slovačke, Srbije i Hrvatske, a organizator skupa je  Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Općina Lipovljani.

U 14 sati započinje vrlo zanimljiva promocija pretiska slovačkog prijevoda knjige Josipa Kozarca ‘Mrtvi kapitali’, a u 19 sati zajednički kulturno-umjetnički program domaćih udruga u društvenom domu u Lipovljanima.

U nedjelju, 16. ožujka članovi ŠRD ‘Šaran’ pripremaju kuhanje i podjelu fiša za mještane općine u parku, s početkom u 12 sati. U 18 sati održat će se kazališna predstava ‘Europa u selu Kruškovcu’, a  izvest će ju Kazališno amaterska družina Beskućnici iz Kutine.

U ponedjeljak, 17. ožujka od 19 do 20 sati u Društvenom domu održat će se prezentacija brošure i premijera dokumentarnog filma ‘Od lana do ponjave’ u organizaciji OŠ Josipa Kozarca.

U utorak, 18. ožujka održava se Dan škole, pa će u 10 sati u školi biti prezentacija projekta ‘Od lana do ponjave’, kroz etno izložbu i scensku igru, a u 12 sati održat će se susret škola Josipa Kozarca.

Na sam blagdan Josipova, u srijedu, 19. ožujka, uz Dan općine i Dan župe sv. Josipa, Lipovljani program započinje u 16 sati polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Lipovljanima, a u 17 sati služit će se Sveta misa u crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. U 18 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se dodijeliti godišnje plakete općine Lipovljani.

Izložbe postavljene u Knjižnici i čitaonici Lipovljani bit će otvorene za sve posjetitelje od 14. do 19. ožujka 2014. Godine, svakog dana od 17 do 19 sati.

1-Josipovo14-001

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content