• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČELO OPADANJE VODOSTAJA

Za značajnih 5 centimetara, konačno je u četvrtak, 27. veljače,  pao vodostaj uz izgrađene zaštitne nasipe u Kraljevoj Velikoj. Nakon stagnacije rasta vodostaja u srijedu, 26. veljače, kada je porastao svega za 1 centimetar, već umorni vatrogasci domaćeg vatrogasnog društva, koji danonoćno dežuraju uz zečje nasipe i pumpe koje izbacuju zaobalnu vodu, dočekali su da je voda započela opadati.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

To ne znači da je opasnost od poplave u Kraljevoj Velikoj i na području općine Lipovljani – prošla, no više ne bi trebalo biti stalnog dovoženja zemlje i pijeska, i natrpavanja pijeska u vreće, osim ako se negdje ne raskvase nasipi. Pad vodostaja, koji se očekuje i u narednim danima, znači da će i pritisak vode na nasipe biti sve manji.

Dok se voda značajno ne povuče u šumu i Lonjsko polje, za vatrogasce Općine Lipovljani trajat će stalna dežurstva. Također, stalno će se ispumpavati bazeni oko branjenih kuća, a nastavlja se briga za ugrožene stanovnike pa će se najugroženijim i dalje dostavljati voda za piće i osnovne namirnice.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Stožer za zaštitu i spašavanje općine Lipovljani i dalje vodi brigu o zaštiti. Stalna dežurstva vršit će vatrogasci DVD-a Kraljeva Velika, a još 10 vatrogasaca  ostalih općinskih DVD-a bit će u stalnoj pripravnosti. Otjecanje vode i sanacija ugroženog područja potrajat će, kažu stručnjaci, puno duže nego li je trajalo njeno razlijevanje i neposredna opasnost od plavljenja obiteljskih kuća.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Županijska cesta od Lipovljana kroz Kraljevu Veliku i Gradine do Piljenica i dalje je zatvorena za promet. Za promet je zatvorena i lokalna cesta od Kraljeve Velike prema Trebežu, a 15-tak centimetara vode na cesti iz Kraljeve Velike prema Opekama dozvoljava povezanost sa objektima Šumarskog fakulteta na Opekama, samo terenskim vozilima.              (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content