• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DIREKTOR VGO ZA SREDNJU I DONJU SAVU HRVATSKIH VODA MILAN MATEŠA OBIŠAO KRALJEVU VELIKU

U popodnevnim satima, u srijedu, 26. veljače ugroženo područje Kraljeve Velike obišao je Milan Mateša, direktor vodno gospodarskog odjela za srednju i donju Savu Hrvatskih voda. U pratnji Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, Zlatka Pješa, zapovjednika VZO Lipovljani, te Josipa Kovačevića, u ime mještana Kraljeve Velike, obišao je postavljene zečje nasipe u ugroženom dijelu Kraljeve Velike.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Načelnik Mario Ribar i zapovjednik Zlatko Pješ, nabrojili su provedene mjere izvanredne obrane od poplave, a sve učinjeno, posebno zaštitne nasipe i osobno je obišao direktor Milan Mateša. Pohvalio je sve angažirane snage na obrani od poplave i izrazio veliko zadovoljstvo što ni jedna obiteljska kuća nije poplavljena.

Zajedno s  domaćinima, direktor Mateša razmatrao je posljedice sadašnje poplave, te mogućnosti budućeg preventivnog djelovanja obrane od poplave kroz izgradnju trajnog nasipa u Kraljevoj Velikoj.

Ukoliko zakonske procedure to dozvole, mogućnost početka izgradnje trajnog nasipa, ali i ulaganja u bolju regulaciju kanala Željan, moguće su već ove godine.          (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content