• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BISKUP ANTUN ŠKVORČEVIĆ OBIŠAO KRALJEVU VELIKU I U CRKVI SV. ANTUNA VODIO MISNO SLAVLJE

Biskup Požeške biskupije Antun Škvorčević, u pratnji Darija Šimića, župnika lipovljanske župe, župnika Đure Cvitića i Gorana Lukića, ravnatelja biskupijskog Caritasa, obišao je u ponedjeljak, 24. veljače u popodnevnim satima Kraljevu Veliku, u župi Sv. Josipa, u kojoj su već 9 dana na snazi izvanredne mjere obrane od poplave. Dočekao ga je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika, Zlatko Pješ, vatrogasni zapovjednik VZO Lipovljani i Melita Mihalić, članica stožera i predstavnica Crvenog križa, te ostali članovi stožera za zaštitu i spašavanje i upoznali ga s trenutnim stanjem obrane od poplave u mjestu Kraljeva Velika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Svojim dolaskom na poplavom ugroženo područje, u Kraljevoj Velikoj, biskup Antun Škvorčević želio je posvjedočiti svoju blizinu s ugroženima, suosjećajnost, duhovnu dimenziju i molitve sa stanovnicima u nevolji. Domaćine je upitao i što biskupijski Caritas može učiniti na ublažavanju najtežih potreba stanovnika i obrane od poplave, pa je dogovoreno da će potrebe biti rješavane sa župnikom Darijom Šimićem.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na raskrižju ceste za Kraljeva Velika – Trebež, inače mjestu punjenja vreća s pijeskom, biskup Antun Škvorčević, sastao se s vatrogascima koji rade na poslovima obrane i s članicama Udruge žena iz Kraljeve Velike, koje svakodnevno sudjeluju u organiziranoj pripremi hrane za sve koji rade na poslovima obrane. Pohvalio je njihov rad, ohrabrio ih za dalje poslove i pozvao na molitvu. Zahvalio je svima za vlastitu žrtvu u nastojanju obrane svojih i kuća svojih susjeda i prijatelja.

Biskup Antun Škvorčević prije dolaska u Kraljevu Veliku obišao je, u ponedjeljak popodne, i ugroženo područje u jasenovačkoj općini, Trebež i Bukovicu u župi Krapje. Susreo se s nekoliko obitelji i djelatnicima koji su angažirani na obrani od poplave.

Nakon obilaska najugroženijeg dijela Kraljeve Velike, biskup Antun Škvorčević i župnici u pratnji, uputili su se u crkvu sv. Antuna u Kraljevoj Velikoj gdje je slavio misno slavlje.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

U uvodu u misno slavlje biskup je rekao kako je svojim dolaskom u Kraljevu Veliku, a prije toga u Trebež i Bukovicu, želio posvjedočiti svoju blizinu, s ljudima u nevolji, te svima zahvalio i pozvao na molitvu za one koji stradavaju u poplavi i sve one koji im pomažu. Misno slavlje pratili su vjernici Kraljeve Velike i čitave lipovljanske župe.        (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content