• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČELNIŠTVO OPĆINE ŽUMBERAK PREDALO JE HUMANITARNU POMOĆ U KRALJEVU VELIKU

Izaslanstvo općine Žumberak iz Zagrebačke županije, koje su predvodili Zdenko Šiljak, načelnik općine iz redova HSS-a predalo je općini Lipovljani vrijednu humanitarnu pomoć, koja je deponirana u Društvenom domu Kraljeva Velika, čiji su mještani već tjedan dana ugroženi od visokih voda Save i njenih pritoka. Čelništvo općine Žumberak, u petak, 21. veljače u popodnevnim satima, dočekao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima i poveo ih na najugroženiji dio općine.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uz Zdenka Šiljka, načelnika i Ivicu Berdika, predsjednika vijeća, vrijednu donaciju u Kraljevu Veliku dovezli su Marko Vlahović, zamjenik načelnika općine Žumberak, Neđo Marić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća, te tri djelatnika komunalnog poduzeća iz Žumberka.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Uz pomoć domaćina, u kraljevčanskom Društvenom domu, prijatelji iz Žumberka, istovarili su 105 paketa vode u bocama, 60 kilograma riže, 192 litre mlijeka, 45 litara ulja, 135 komada narezaka i 150 vrećica tjestenine, a to su najpotrebnije namirnice stanovnicima ugroženim od poplave. Na ovoj vrlo vrijednoj, a ujedno i jednoj od prvih humanitarnih pomoći, za mještane Kraljeve Velike, zahvalio se kolegi načelniku,  Mario Ribar, načelnik općine i predstavnici Mjesnog odbora Kraljeva Velika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Izaslanstvo općine Žumberak potom je obišlo dio Kraljeve Velike u kojem se već tjedan dana svakodnevno radi na preventivnoj zaštiti obiteljskih kuća od nadolazeće poplave. Posjetili su vatrogasce koji su ispumpavali vodu i mještane i volontere koji su punili vreće s pijeskom. Upoznati su i sa mjerama koje se poduzimaju kako bi štete za stanovnike bile što manje.

Osim donacije za stanovnike općine Lipovljani, izaslanstvo općine Žumberak, u petak, 21. veljače obišlo je i doniralo humanitarnu pomoć i općini Lekenik, u našoj županiji, općunu koja je također pogođena poplavom.                     (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content