• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

HRVATSKI CRVENI KRIŽ U KRALJEVOJ VELIKOJ PRIPOMOGAO OBRANI DONACIJOM PUMPI ZA IZBACIVANJE VODE

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novska, u petak, 21. veljače, poplavom najugroženije područje u Kraljevoj Velikoj, oko kanala Željan, obišao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, sa suradnicima Suzanom Korbar, voditeljicom ureda CK i članovima Službe za djelovanje u katastrofama HCR-a. U pratnji su im bili Zoran Prpić, ravnatelj i Melita Mihalić, djelatnica Crvenog križa Novska, a na najugroženijem području dočekao ih je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i voditelj stožera za zaštitu i spašavanje općine Lipovljani i Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani i prvi operativac obrane od poplave u Kraljevoj Velikoj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i voditelj Stožera za zaštitu i spašavanje općine Lipovljani, čelništvu Hrvatskog Crvenog križa pokazalo je trenutno stanje obrane od poplave u Kraljevoj Velikoj, upoznao ih s provedenim preventivnim mjerama, a djelomično je i obiđen zaštitni nasip, izgrađen u proteklih 5 dana intenzivne obrane od nadolazeće visoke vode.

Rober Markt, izvršni predsjednik HCK, predao je članovima općinskog Stožera za zaštitu i spašavanje 4 pumpe muljače za ispumpavanje vode, i to je ono što je trenutno najpotrebnije vatrogascima i svima onima koji sudjeluju u obrani od poplave u Kraljevoj Velikoj. Hrvatski Crveni križ kao državna humanitarna organizacija spremna je za krizna djelovanja i ima mogućnosti pomoći i drugim sredstvima prema potrebi postradalih. S viđenim i poduzetim mjerama obrane u Kraljevoj Velikoj izaslanstvo Hrvatskog Crvenog križa bilo je zadovoljno, a ponudilo je i druge agregate, i isušivače vlage, po potrebi, kad završi obrana od poplave i vide se razmjeri pričinjene štete.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

– Crveni križ sa 130 društava pokriva u cijelosti Hrvatsku, a na ovom ugroženom području ima Društvo koje je vrlo aktivno pa obilazimo najugroženije i aktivno pratimo koje potrebe ima stanovništvo. Danas smo s djelatnicima Gradskog društva iz Novske došli vidjeti koje su potrebe za agregatima, koje mi imamo, i koje su sve ostale potrebe, kako bi mogli pomoći. Na ovom području obrana će biti duga, jer voda još dolazi, pa smo donijeli 4 pumpe za ispumpavanje vode, ali građani i dalje mogu očekivati našu pomoć – rekao nam je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa u Kraljevoj Velikoj.

Nakon Kraljeve Velike čelništvo Hrvatskog Crvenog križa vratilo se u Zagreb. Prije dolaska u Kraljevu Veliku bili su u Novskoj, kod gradonačelnika Vlade Klasana, obišli su Plesmo, najugroženije mjesto na novljanskom području, te Trebež i Bukovicu u jasenovačkoj općini, koji su također zahvaćeni poplavom visokih voda Save i njenih pritoka. Sve to područje svojim djelovanjem pokriva Crveni križ iz Novske.        (D.SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content