• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

REGISTRIRANO NOVO KOMUNALNO PODUZEĆE – ‘LIPKOM SERVISI’

Trgovački sud u Zagrebu registrirao je 16. siječnja ove godine poduzeće ‘LIPKOM SERVISI’, trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću, koje će se ubuduće baviti pružanjem komunalnih usluga stanovnicima općine Lipovljani. U tijeku je prenošenje djelatnosti i poslovanja na novoosnovano poduzeće, s dosadašnjeg poduzeća ‘LIP-KOM’-a koje je 100% osnivač novog poduzeća i koje se neće gasiti, već će se ubuduće baviti samo vodoopskrbom i odvodnjom vode na području općine Lipovljani, a sukladno Zakonu o vodama. Sve ostale komunalne djelatnosti obavljat će novo poduzeće, ‘LIPKOM SERVISI’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                To je rezultat novih zakonskih rješenja na državnoj razini po kojima vodoopskrba i odvodnja moraju biti registrirano i organizirano zasebno od drugih komunalnih djelatnosti. Kako bi ispoštivali doneseni zakon, ali mogli i dalje raditi na izgradnji sustava odvodnje na području općine Lipovljani, Nadzorni odbor i skupština ‘LIP-KOM’-a još su u rujnu prošle primili na znanje i donijeli odgovarajuće akte i suglasnosti o osnivanju novog poduzeća. Čim je registrirano novo poduzeće, sredinom siječnja, započelo je i njegovo uvođenje u poslovanje.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                O tome što donosi razdvajanje komunalnih djelatnosti, a posebno samostalno gospodarenje opskrbom vode i kanalizacije, raspravljali su članovi Nadzornog odbora ‘LIP-KOM’-a na sjednici, u utorak, 4. veljače. Jako dugačka mreža od 40 kilometara vodovoda i mali broj priključenih domaćinstava na vodovod, bez velikih industrijskih potrošača, te tek započeto uređivanje kanalizacijskog sustava i mali broj priključaka, moglo bi donijeti probleme u poslovanju dosadašnjeg poduzeća ‘LIP-KOM’-a. Stoga je napravljena nova kalkulacija cijene vode, odvodnje, te cijene priključaka na vodovod i kanalizaciju koja će biti prezentirana i općinskom vijeću, prije nego se počne primjenjivati.

Za potrebe komunalnih djelatnosti, prije 10-tak godina općina Lipovljani osnovala je komunalno poduzeće ‘LIP-KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKOM’, a sada je ‘LIP-KOM’ osnovao trgovačko društvo ‘LIPKOM SERVISI’, koji će raditi komunalne djelatnosti što je prva faza razdvajanja sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, dok će se druga faza izvršiti u toku 2014.godine, kada će općina i formalno postati vlasnik novoosnovanog poduzeća, upisom u temeljni kapital novoga poduzeća. Novog zapošljavanje za sada neće biti, a oba poduzeća vodit će direktor Miroslav Pavičić, profesionalno kao direktor LIPKOM SERVISA, a volonterski kao direktor LIP-KOM – a d.o.o. uz novo imenovanje članova Nadzornog odbora. Većina djelatnika preći će u ‘LIPKOM SERVISE’, jer će u ‘LIP-KOM’-u ostati KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAsamo djelatnost vodoopskrbe i odvodnje. Temeljni kapital za osnivanje ‘LIPKOM SERVISA’ bilo je ulaganje stvari iz ‘LIP-KOM’-a koje će se dalje koristiti u ‘SERVISIMA’ u iznosu od 136.000 kuna. Reviziju vrijednosti temeljnog kapitala izvršila je tvrtka ‘Retra’ iz Zagreba, a takav temeljni kapital prihvatio je Trgovački sud u Zagrebu.

Na sjednici Nadzornog odbora direktor Miroslav Pavičić predložio je Plan rada i financijskog poslovanja za poduzeća u 2014. godini, a članovi Nadzornog odbora, pod predsjedanjem Josipa Krajčija, predsjednika, i uz nazočnost Maria Ribara, Skupštine društva ‘LIP-KOM’, prihvatili su planove, uz zahtjev za stalnom, mjesečnom analizom poslovanja oba poduzeća.          (D. SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content