• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NASTAVLJEN NIZ VELIKOG ODAZIVA NA AKCIJU DARIVANJA KRVI

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Lipovljanima, već u petak, 3. siječnja, u okviru trodnevne akcije darivanja krvi, koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Novska, na području Jasenovca, Novske i Lipovljana. Odaziv na akcije darivanja krvi u Lipovljanima konstantno je dobar već niz godina, pa je tako bilo i ovog puta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 
Za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, u Lipovljanima je odmah na početku ove godine prikupljeno 69 doza krvi, a na akciju se odazvalo 85 davatelja. No, zbog nekih zdravstvenih poteškoća na kontrolnom pregledu utvrđeno je da krv ovog puta ne može dati 16 osoba.

Višesatno darivanje krvi u niz zadnjih akcija organizira se u Vatrogasnom domu

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

DVD-a Lipovljani, gdje je u dvorani na katu postavljeno 6 ležaljki na kojima davatelji daruju krv. Ležaljke su gotovo stalno popunjene, a darivatelje čeka ekipa zdravstvenih radnika, prije davanja krvi, kako bi obavila kontrolni pregled. Nakon darivanja krvi, darivatelje čeka i ekipa volontera Crvenog križa koja ih počasti pićem i zakuskom.
U prvoj ovogodišnjoj akciji bilo je davatelja koji su 100 i više puta dali krv, no ipak je sve više mlađih davatelja, koji razumiju humanitarnu potrebu darivanja krvi. Također, i sve više žena se odlučuje darivati krv, ističu u Gradskom društvu Crvenog križa Novska,

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

koje 4 puta godišnje organizira dobrovoljno darivanje krvi.
Prikupljenih 69 doza krvi, na istoj je razini prikupljenog broja doza krvi u odnosu na prošlu godinu, a to znači da će se, zajedno s akcijama u Novskoj i Jasenovcu, dostići, a možda i premašiti izvrstan rezultat od 1.089 doza krvi prikupljenih u 4 akcije tijekom 2013. godine na području Novske, Jasenovca i Lipovljana.

Slijedeća akcija DDK organizirat će se početkom travnja ove godine.     (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content