• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA BOŽIĆNOM KONCERTU U LIPOVLJANIMA ”TIHA NOĆ” PJEVANA JE NA ČETIRI JEZIKA

Ugođaj blagdana, iščekivanje i običaji Božića širom Hrvatske, ali i kod pripadnika drugih naroda iz našeg okruženja, još jednom, u subotu, 21. prosinca uvečer dočarali su članovi udruga u kulturi, koje djeluju na području općine Bozicni Koncert 107Lipovljani, za sve posjetitelje Božićnog koncerta. Na pozornici lipovljanskog Društvenog doma, uz goste iz Zagreba, božićni ugođaj priredili su članovi 6 lipovljanskih udruga, a tom prigodom, svim stanovnicima općine Lipovljani Božić i Novu godinu čestitao je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.

Ovogodišnji Božićni koncert u Lipovljanima otvorili su gosti, članovi zbora ‘Bohemia’, Češke besede iz Zagreba. Kako su domaćini i poželjeli, s pozornice su potekli neki novi zvuci uvježbanog zbora Češke besede, koji su otpjevali, neke i uz pratnju glazbe, pet božićnih pjesama. Oduševili su prisutne gledatelje i uveli ih u božićni ugođaj.

Najprije pjesmom a capella, a potom i pjesmom zajedno s tamburašima, koncert su dalje nastavili članovi KUD-a Lipa. Izveli su četiri pjesme, a tamburaši su još više zagrijali božićno veselje svojim tamburicama.

Bozicni Koncert 113S ljubavlju prema posjetiteljima, ali i dolazećem Božiću, nastupili su pjevačka i glazbena skupina Češke besede općine Lipovljani. Otpjevali su tri božićne pjesme na češkom jeziku.

Sa dvije prigodne pjesme i uz glazbenu pratnju voditelja, na Božićnom koncertu nastupio je i zbor Udruge umirovljenika ‘Perunika’. Iako nisu veliki zbor, trudili su se ugođaj blagdana dobro približiti svojom pjesmom.

S božićnim pjesmama na ukrajinskom jeziku predstavili su se i članovi zbora Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’. Tri pjesme, uz pratnju harmonike gledatelji su radosno dočekali i toplo pozdravili.

Bozicni Koncert 117

 

‘Božićni koncert’ organizirali su članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’. I sami su zapjevali i iskoristili prigodu da svojom pjesmom razvesele gledatelje. Otpjevali su dvije hrvatske i jednu slovačku pjesmu.

Pri kraju koncerta nastupili su i članovi grupe ‘Veritas’. Iako brojčano neveliki, svoj nastup izveli su odlično. Bez obzira što pjevaju na engleskom, i što pjevaju moderne božićne pjesme, uvijek budu odlično primljeni kod lipovljanske publike pa je tako bilo i na ovom koncertu.

Bozicni Koncert 052Zahvalivši svim izvođačima za izvedeni program, božićnu čestitku svim stanovnicima općine Lipovljani uputio je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.
Ovogodišnji Božićni koncert završio je pjesmom, a pjevali su je na pozornici gotovo svi izvođači koncerta. Jedna od najpoznatijih božićnih pjesama ‘Tiha noć’ pjevana je na četiri jezika. Najprije su na slovačkom početak pjesme otpjevali članovi ‘Lire’, zatim su članovi ‘Karpata’ nastavili na ukrajinskom, gosti iz Zagreba, članovi zbora ‘Bohemia’ otpjevali su dio pjesme na češkom, i na kraju, svi zajedno ‘Tihu noć’ otpjevali su na hrvatskom jeziku.

Prije i poslije koncerta u predvorju Doma članovi Učeničke zadruge Osnovne škole u Lipovljanima, svim posjetiteljima ponudili su na kupnju darove i božićne ukrase.                   (D. SMETKO)

Bozicni Koncert 005

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content