• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UREĐENJE ŽUPANIJSKE CESTE U LIPOVLJANIMA I KRALJEVOJ VELIKOJ

Održavanje cestovne infrastrukture

1-PICT0313

U okviru održavanja cesta, njihovog uređenja i pripreme za prometovanje zimi, u četvrtak, 14. studenog u Lipovljanima je počelo uređenje županijske ceste u Sajmišnoj ulici i županijske ceste prema i kroz Kraljevu Veliku. Poslove na uređenju zajednički obavljaju djelatnici domaćeg komunalnog poduzeća ‘LIP-KOM’-a i poduzeća ‘Ceste’ d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Kako bi se što bolje i kvalitetnije moglo prometovati cestama na području općine Lipovljani, posebno u nastupajućim zimskim uvjetima, na najvažnijim pravcima prišlo se uređenju bankina uz postavljeni asfalt. Sa strojevima se skida povišeni, zemljani sloj cestovnih bankina, na mjestima ulegnuća skida se površinski sloj kako bi voda mogla otjecati, a sve se čisti i odmah odvozi na deponiju.

1-PICT0268Strojem greder poduzeća ‘Ceste’ skida se zemljani sloj i poravnavaju bankine, a onda kamionom, te traktorom i prikolicom višak materijala odvozi se na deponiju. Sve to utovarava bager ‘LIP-KOM’-a, kako bi posao što prije bio obavljen.

Za jedan dan uređene su bankine u lipovljanskoj Sajmišnoj ulici, a za uređenje do Kraljeve Velike i kroz nju djelatnicima ‘Cesta’ i ‘LIP-KOM’-a trebat će više dana. Kako je za posao uređenja bankina županijskih cesta na područje općine Lipovljani predviđeno 30-tak tisuća kuna, za ovu godinu, sve ceste ipak neće biti uređene.

Niz godina radi se na uređenju županijskih cesta na području općine Lipovljani, ali nikad nema dovoljno novca za kompletno uređenje. Zato je Županijska uprava za ceste za ovu godinu osigurala 30-tak tisuća kuna kako bi se sanirala najkritičnija mjesta uz županijske ceste i mjesta na kojima stoji voda, što zimi šteti samom asfaltnoj sloju, ali je i potencijalni problem vozačima u prometu.

Djelatnici ‘Cesta’ osiguravaju radilište i reguliraju promet, i mole vozače kroz Lipovljne i Kraljevu Veliku na pojačani oprez i razumijevanje za, eventualne, kratke zastoje u prometu. Uređenje bankina uz cestu treba biti stalni posao uprave za ceste, kako bi ceste bile što uređenije i dugotrajnije. Stoga uređenje bankina i kritičnih mjesta na županijskim prometnicama treba očekivati i u buduće na čitavom području općine Lipovljani.           (D. SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content