• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SPORTSKO DOPODNE NA ”LIPOVLJANSKIM SUSRETIMA”

Trećeg dana manifestacije u Lipovljanima održan je bogat sportski program


SPORTSKO DOPODNE NA ”LIPOVLJANSKIM SUSRETIMA”

         Različitim sportskim susretima, koji su izmamili velik broj posjetitelja, nastavljeni su ”Lipovljanski susreti” i u nedjelju, 28. kolovoza, trećeg dana ovogodišnje manifestacije. Od jutarnjih sati, kada je krenula biciklijada, pa sve do večernjih sati, kada je završila nogometna utakmica na igralištu ‘Slavonaca’ i zabavne dječje igre na igralištu u centru Lipovljana, održani su različiti sportski susreti iz 5 sportova. Natjecanje lovaca i ribiča u kuhanju čorbanca i fiš-paprikaša upotpunilo je sportske sadržaje završnog dana ‘Lipovljanskih susreta” na radost mnogih posjetitelja koji su s zadovoljstvom kušali priređena jela.

Na startu biciklijade u centu Lipovljana, poslije programom bogate zabavne večeri koja je potrajala do 5 sati u nedjelju ujutro, našlo se 30-tak najupornijih rekreativaca koji su iz Lipovljana krenuli u kružnu vožnju po općini Lipovljani. Uz predah u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama, biciklijada je završila tamo gdje je i startala, u centru Lipovljana.


U dopodnevnim satima startala su i dva turnira. Na rukometnom igralištu Rukometni klub ‘Slavonac’ organizirao je turnir u kojem su još sudjelovali RK ‘Novska’ i RK ‘Moslavac’ iz Popovače. Na kuglani je u isto vrijeme organiziran kuglački turnir. Na njemu su sudjelovale također 3 ekipe i to Mladež KK ‘Slavonaca’, Udruga umirovljenika Lipovljani i ekipa KK ‘Slavonac’

Na rukometnom turniru odigrane su tri utakmice po sistemu svatko sa svakim. Rezultati utakmica bili su tijesni, no obje pobjede odnijeli su igrači iz Popovače. Jednu pobjedu ostvarili su igrači iz Novske, a bez pobjede ovaj mali turnir završili su domaći igrači, kao ”dobri” domaćini. Pehare, kao nagradu za plasman uručila im je Mirjana Faltis, jedna od organizatorica sportskog dana ”Lipovljanskih susreta”

Na kuglačkom turniru nastupile su tri ekipe, sve sastavljene od domaćih igrača. Nakon završenih bacanja, prvo mjesto odvojili su kuglači KK ‘Slavonac’, drugo mjesto ekipa Udruge umirovljenika općine Lipovljani, a treće mjesto ekipa ‘Mladež KK Slavonac’. I njima su uručeni pehari za ostvareni plasman.

Nakon završenih turnira, odmah iza podneva, predah od sportskih susreta svi sportaši i posjetitelji našli su u hladu lipovljanskog parka, oko kotlova u kojima su spretni lovci od jutarnjih sati kuhali lovački gulaš, odnosno čorbanac. Natjecalo se 6 lovačkih društava iz Lipovljana i okolice. Nakon petosatne pripreme i kuhanja tročlani ocjenjivački žiri odlučio je da je najbolje pripremljen čorbanac članova Lovačkog društva ”Fazan” iz Kratečkog. No ni ostali pripremljeni lovački gulaši nisu zaostali za pobjedničkim, a o pobjedi su odlučivale nijanse, pa su zahvale za sudjelovanje dobili i članovi LD ‘Patak’ iz Jasenovca, LD ‘Posavski lovac’ iz Krapja, LD ‘Fazan’ Kutina, LD ‘Srndać’ iz Banove Jaruge i domaćini članovi LD ‘Lipovljani’.
Organizacija ovogodišnjeg sportskog dopodneva na”Lipovljanskim susretima” tekla je prema predviđenoj satnici, uz dosta ležernosti. Da sve bude zanimljivo i da svi posjetitelji budu pravodobno informirani pobrinula se Melita Mihalić, koja je čitav sportski dan provela s natjecateljima, najavljujući i vodeći sportske susrete, te izvještavajući o trenutnim rezultatima na igralištima.

Veliki doprinos tijekom sportskog dana na ovogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima’ dale su i članice Udruge žena ”Ruža” iz Lipovljana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content