• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA KNJIŽEVNOM SUSRETU GOSTOVALI SU PJESNICI IZ REŠETARA

NA KNJIŽEVNOM SUSRETU GOSTOVALI PJESNICI IZ REŠETARA

                Češka beseda općine Lipovljani i Osnovna škola Josipa Kozarca iz Lipovljana, zajednički su organizirale književnu večer, u petak, 25. listopada, a u goste su im došli stari znanci, članovi Književno-likovnog društva iz Rešetara. Taj kulturni program organizira se već treću godinu za redom, u kom Lipovljanci gostuju u Rešetarima, a pjesnici iz Rešetara dolaze u Lipovljane.

Mjesto ovogodišnjeg pjesničkog susreta bilo je predvorje Lipovljanske osnovne škole. Književnu večer otvorila je Anka Doležal, voditeljica literarne skupine u Osnovnoj školi i članica pjesničkog društva u Rešetarima, a program je vodila Klara Ćosić, učenica 7. razreda.

Malim i velikim literatima, učenicima i pjesnicima dobrodošlicu u školu zaželjela je Mirjana Faltis, ravnateljica škole. Domaćinima je na pozivu zahvalio i zajedničku suradnju pohvalio Ivan De Vila, predsjednik KLD Rešetari. U ime Češke besede općine Lipovljani, koja je pokrenula književne večeri prije 4 godine, jer u svojim redovima ima nekoliko pjesnika, program pjesničke večeri i četvrto zajedničko druženje malih i velikih pjesnika pozdravio je Mirko Knjižek, predsjednik Češke besede općine Lipovljani. Radosna zbog stalne suradnje, odličnog rada Društva iz Rešetara i izvrsne suradnje s mladim literatima u lipovljanskoj osnovnoj školi, sve izvođače i posjetitelje književne večeri pozdravila je i Anka Doležal, i sama autorica vrlo zapaženih pjesama.

Na književnoj večeri pjesme su recitirali članovi Češke besede općine Lipovljani: Mirko Knjižek, Mirjana Markić, Anka Doležal, Miroslav Lovčanin i Klara Ćosić. Potom su svoje objavljene pjesme pročitali i članovi književnog društva iz Rešetara: Ivo Matijašević, Evica Kraljić, Veronika Devčić, Zvonko Kraljević, Stjepan Adžić, Ivan De Vila, Snježana Josipović Kelly, Ljubica Sedlaček i Goran Terzić, a na gitari ih je pratila Andrea Josipović.

   
   
  

Na kraju svoje su pjesme pročitali i učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, članovi vrlo uspješne, školske literarne sekcije. Zadovoljni s još jednom pjesničkom večeri, na zajedničku suradnju na književnom polju, predstavnike Matice slovačke i KPD-a ‘Karpati’ iz Lipovljana, Josipa Krajčija i Ivana Semenjuka, u završnoj, pozdravnoj riječi pozvao je Mirko Knjižek.





Kad se zajedno nađu prijatelji i pjesnici, onda recitiranju poezije nema kraja. Nakon književne večeri, svi su nastavili druženje na zajedničkoj večeri. Opet uz stihove, zajedničku fotografiju i dogovor o novom književnom susretu na kojem će iznova poteći bujica osjećaja pretočena u rime ili slobodni stih.     (D. SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content