Predstavnici OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani boravili u Bugarskoj na 2. transnacionalnom sastanku partnera u projektu „Zajedno u različitosti“

Drugi transnacionalni sastanak partnera u projektu „Zajedno u različitosti“ iz programa Erasmus+ KA2, održan je 7. i 8. ožujka 2018. godine. Domaćin sastanka bila je 1.OU ”Nikola Yonkov Vaptsarov”, Berkovitsa, Bugarska. Sastanku su nazočili predstavnici partnerskih škola iz Poljske, Rumunjske i nositelji projekta iz OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani.

Na početku sastanka koordinatori projekta predstavili su video uradak koji je nastao tijekom prve transnacionalne mobilnosti u Hrvatskoj. Nakon toga koordinatorica projekta Sanja Martić iznijela je dojmove učenika i učitelja koji su prikupljeni na prvoj mobilnosti. Učiteljica slovačkog jezika Jelena Dejanović prezentirala je Okvirni nastavni plan i program rada po modelu C, koji je izrađen u OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani kako bi se ostvario temeljni cilj našeg projekta, a to je donošenje Nastavnog plana i programa po modelu C na državnoj razini koji do sada nije postojao. U drugom dijelu radnog sastanka dogovoren je smještaj i prehrana učenika tijekom mobilnosti koja će se odvijati u travnju ove godine. Dogovorene su odrednice koje će se ispoštovati tijekom diseminacijskog dijela projekta.

Tijekom dana domaćini su nas upoznali sa školom i gradom. Predstavili su nam projekte koje provode u školi, pokazali učionice, ostale prostorije u školi te prezentirali planove za rad na školi kroz sljedeće godine. Gradonačelnik Berkovitce ugostio nas je u svojem uredu, te ukratko rekao nekoliko riječi o gradu. Izrazio je zadovoljstvo projektom Zajedno u različitosti te obećao podršku pri provedbi projekta. Nakon toga posjetili smo gradski muzej Ivan Vazov.

Drugi dan, u organizaciji domaćina posjetili smo glavni grad Bugarske Sofiju. Uz stručno vodstvo upoznali smo ljepote grada. Na kraju dana održan je radni sastanak na kojem su dodijeljene Potvrde o sudjelovanju te dogovorena daljnja provedba projekta. 

Drugi transnacionalni sastanak završio je u ugodnom ozračju. Zahvaljujemo domaćinima na odličnoj organizaciji te lijepom prijemu. Radujemo se daljnjim aktivnostima u projektu.