ZAVRŠILO BOŽIĆNO VRIJEME ZA VJERNIKE LIPOVLJSKE ŽUPE

Svečanim misnim slavljen, u nedjelju, 13. siječnja, s blagdanom Krštenja Gospodinovog, završeno je božićno vrijeme, koje je započelo Adventom, još krajem studenog. Rimokatolička župna crkva sv. Josipa u Lipovljanima, ali i kapele diljem župe, bile su mjesto molitvi, nadanja, radosnog dočeka Božića i srdačnih međusobnih susreta mnogih župljana.

         Postavljene jaslice pred oltarom i okićeni borovi, cijelo vrijeme podsjećali su vjernike na božićno vrijeme. Svečanom misom proslavljen je i blagdan Bogojavljanja, ili Sveta Tri Kralja, koji mnogi vjernici doživljavaju kao prvi Božić u godini.

Sva bogoslužja vodio je Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe sv. Josipa. Sa suradnicima vršio je i blagoslov obitelji. Župa sv. Josipa, Lipovljani, koja pokriva općinu Lipovljani i djelom, zapadno gradsko područje Novske, zajedno broji nešto više od 4 tisuće vjernika. U odnosu na prošlogodišnji blagoslov obitelji, ove je godine ukupno 139 vjernika manje, nego li ih je bilo tijekom prošlogodišnjeg blagoslova.   

Damir SMETKO