ZAVRŠENO ČIŠĆENJE I IZMULJIVANJE KANALA NA POČETKU KRALJEVE VELIKE

Nakon višednevnih radova na čišćenju i izmuljivanju, te odvozu zemlje, djelatnici ‘Lipkom servisa’ završili su, u četvrtak, 19. studeni  poslove na uređenju odvodnog kanala uz nadvožnjak i županijsku cestu na početku Kraljeve Velike. Neuređena oborinska odvodnja niz godina uzrokovala je poplave polja,vrtova i dvorišta nekoliko obitelji u tom dijelu Kraljeve Velike.

Najčešće su bile poplavljene okućnice obitelji Levstek i Jošanović. Posebno je teško bilo prošle godine kad su Kraljevu Veliku pogodile 4 poplave, pa je ovim obiteljima šteta nastala u svakoj poplavi. Općinski vijećnici o tom problemu postavili su i nekoliko vijećničkih pitanja.

-Sadašnjim izmuljivanjem, čišćenjem i uređivanjem odvodnje i odvodnog kanala, uz županijsku cestu i nadvožnjak preko auto ceste, problem poplave dvorišta i okućnica u tom dijelu Kraljeve Velike trajno je riješen, no ima još takvih depresija u Kraljevoj Velikoj – rekao nam je Nikola Horvat, komunalni redar općine Lipovljani, koji je svakodnevno nadzirao radove izmuljivanja u Kraljevoj Velikoj.

Radove su obavili djelatnici ‘Lipkom servisa’ Lipovljani, a bit će plaćeni iz proračunskih sredstava općine Lipovljani.

Damir SMETKO